News Flash:

Sportul romanesc, zguduit de noi scandaluri de dopaj!

4 Iulie 2016
1077 Vizualizari | 0 Comentarii
s560x316 meldonium
Toti componentii lotului national de kaiac-canoe al României au fost depistati pozitiv la meldonium, a anuntat site-ul tvr.ro. În cadrul lotului national intra componentii celor patru barci calificate la Jocurile de la Rio de Janeiro. Leonid Carp (caiac simplu si caiac dublu), Andrei Stefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) si echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Catalin Turceag, Daniel Burciu si Petrus Gavrila sunt sportivii care au fost depistati pozitiv când au fost controlati anti-doping. Cu totii obtinusera calificari la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut, dupa acest moment. 

Aceasta veste vine dupa ce sportivul Liviu Dumitrescu, multiplu campion mondial si european, alaturi de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu, a fost depistat pozitiv la hormoni de crestere cu prilejul unui control antidoping inopinat efectuat pe 6 aprilie de ANAD. Nu doar cei opt calificati la jocurile de la Rio au luat meldonium, ci toti componentii loturilor feminine si masculine de seniori. 

Acesta este cel mai mare scandal de dopaj care a lovit vreodata sportul românesc. Ioan Dobrescu, secretar general COSR, a declarat: "În afara celor doi prinsi anterior, mai sunt alti 7 sportivi calificati la Rio din lotul de kaiac-canoe care au fost depistati pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport si o veste dezarmanta. Vom demara o ancheta, pentru ca noi credem ca sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizeaza acest medicament". 

"Facem un apel public si la Federatie si la cluburi, pentru ca majoritatea sunt de la Steaua si Dinamo, cluburi de forta din România, sa faca propriile investigatii pentru a afla cine a permis aceste lucruri", a adaugat Dobrescu, citat de site-ul digi24.ro. De asemenea, site-ul tvr.ro anunta ca si atleta Daniela Stanciu a fost depistata pozitiv la meldonium. 

Lipa: "Nu am auzit in viata mea de dopaj in masa!"

"E pentru prima oara în viata mea când aud de dopaj în grup. Daca se confirma, voi cere o analiza completa tuturor celor implicati, pentru a gasi vinovatii", a afirmat Elisabeta Lipa. 
În cadrul lotului national de kaiac-canoe intra componentii celor patru barci calificate la Jocurile de la Rio de Janeiro. Acesta este cel mai mare scandal de dopaj care a lovit vreodata sportul românesc.

 


Urmareste SPORT.BZI.ro pe FACEBOOK.COM


kaiac-canoe leonid carp elena meroniac jocurile olimpice scandal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005114 (s)