News Flash:

Ziua Marinei Romane este marcata, in premiera, in sapte orase din tara. Ceremoniile incep astazi

5 August 2018
681 Vizualizari | 0 Comentarii
ziua marinei

Mii de marinari militari, zeci de nave si numeroase aparate militare de zbor vor marca aniversarea Zilei Marinei Romane printr-o serie de evenimente. In premiera, anul acesta, Fortele Navale Romane organizeaza Ziua Marinei Romane in sapte orase din tara, anunta Statul Major al Fortelor Navale.
In premiera, anul acesta, manifestarile vor incepe duminica, 5 august, la Galati, cel mai mare port fluvial si maritim al Romaniei, iar evenimentele vor continua la Constanta, Mangalia, Tulcea, Braila, Bucuresti si Cernavoda, pana miercuri, 15 august 2018, cand este programat, la Constanta, cel mai mare spectacol naval din Romania.

Muzica Militara a Fortelor Navale va deschide duminica, 5 august, seria activitatilor aniversare cu un concert, sustinut pe faleza Dunarii din Municipiul Galati, in intervalul orar 18.30-19.30.

Ziua Invatamantului de Marina va fi marcata luni, 6 august, incepand cu ora 18.00, pe faleza din Constanta, unde reprezentantii institutiilor de invatamant militar de marina vor prezenta ofertele educationale ale Academiei Navale „Mircea cel Batran”, Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Scolii de Aplicatie a Fortelor Navale „Viceamiral Constantin Balescu” si, in premiera, pe cele ale Colegiului National Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Publicul prezent se va putea bucura, timp de doua ceasuri, si de muzica marinarilor militari.


Scafandrii militari vor fi prezenti marti, 7 august, de Ziua Resurselor Marii, intre orele 10.00-18.00, in Portul Tomis din Constanta, unde vor organiza un atelier de scufundari, pentru 60 de participanti, selectati in urma concursului organizat, in perioada 3 - 5 august, pe pagina oficiala de Facebook a Fortelor Navale Romane. Seara, in intervalul orar 18.00-20.00, reprezentantii Directiei Hidrografice Maritime si cei ai Centrului de Scafandri vor prezenta publicului de pe faleza din Constanta tehnica, armament si echipamente din dotare.
 


ziua invatamantului marina constanta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006258 (s)