News Flash:

Washingtonul condamna bombardamentul armatei libiene asupra petrolierului Araevo in Libia, soldat cu moartea unui roman

7 Ianuarie 2015
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
Statele Unite au condamnat, marti, bombardamentul desfasurat duminica de aviatia libiana asupra unui petrolier in largul portului Derna, controlat de islamistii din gruparea Stat Islamic (SI), soldat cu doi morti, un grec si un roman, relateaza AFP.
Potrivit armatei libiene, echipajul navei Araevo nu s-a supus ordinelor de a se opri pentru a fi controlata inainte de a intra in portul Derna, fief al islamistilor.
"Condamnam ferm bombardamentul din 4 ianuarie asupra unui petrolier in apropiere de Derna", a anuntat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, intr-un comunicat.
"Actuala escaladare a violentelor in Libia impotriva intereselor comerciale civile agraveaza un conflict care se desfasoara pe fond politic", a adaugat ea.
Libia a plonjat in haos de la indepartarea de la putere a lui Muammar Kadhafi dupa opt luni de conflict in 2011, iar autoritatile nu reusesc sa controleze zecile de militii formate de fostii insurgenti care fac legea in absenta unei armate si a unei politii bine antrenate. Tara este condusa de doua Guverne si doua Parlamente care isi disputa puterea.
Violenta continua sa "ameninte integritatea, unitatea, neutralitatea si independenta institutiilor vitale in Libia, mai ales a companiei petroliere nationale", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat.
"Statele Unite vor sa continue lupta alaturi de comunitatea internationala pentru a ajuta poporul libian sa puna in aplicare un sistem de guvernare deschis tututor partilor", a conchis ea.
Doi membri ai echipajului petrolierului Araevo, un grec si un roman, au fost ucisi in bombardament. Nava se afla sub pavilion liberian. Mediafax.ro

statele unite stat islamic derna jennifer psaki
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006528 (s)