News Flash:

Doua "parti mari" din avionul AirAsia au fost gasite pe fundul Marii Java - VIDEO

3 Ianuarie 2015
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
Două "părţi mari" din avionul AirAsia care s-a scufundat duminică în Indonezia au fost găsite pe fundul Mării Java, au anunţat sambătă autorităţile indoneziene, în timp ce căutările continuă pentru găsirea victimelor şi cutiilor negre.
In cea de-a şaptea zi a operaţiunilor de mare amploare desfăşurate de Indonezia cu ajutorul altor ţări, între care Franţa, aceasta este descoperirea cea mai valoroasă, numeroase fragmente fiind deja recuperate, precum şi 30 de cadavre ale victimelor din totalul de 162 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A320-200 (zborul QZ8501).
"Odată cu descoperirea unei urme de carburant şi a două mari părţi din avion, pot să vă asigur că acestea sunt părţile din avonul AirAsia pe care le căutam", le-a declarat jurnaliştilor directorul Agenţiei naţionale de căutare şi salvare, Bambang Soelistyo.
Ulterior, autorităţile le-au cerut scafandrilor să meargă în locul unde au fost descoperite aceste părţi din epavă şi să încerce să găsească mai multe victime.
Sambătă, a adăugat Soelistyo, "principala misiune este de a găsi şi evacua victimele" din avionul AirAsia care efectua legătura între oraşul indonezian Surabaya şi Singapore în momentul în care a dispărut de pe ecranele radarelor, pe fondul unor condiţii meteorologice nefavorabile.
Doi anchetatori francezi ai Biroului de anchete şi analize (BEA) pentru siguranţa aviaţiei civile participă la căutări şi sunt echipaţi cu hidrofoane, în vederea localizării balizelor acustice ale celor două cutii negre, cruciale pentru anchetă.
Noua descoperire a două mari părţi din fuselaj are loc la scurt timp după anunţul ministrului indonezian al Transporturilor că AirAsia nu avea autorizaţia de a folosi un culoar de zbor utilizat în acea zi de pilot pentru zborul Surabaya-Singapore (QZ8501), o rută foarte frecventată.
"Compania nu a respectat permisul de zbor acordat, intervalul orar dat, şi este o problemă", a explicat directorul general pentru transport aerian, Djoko Murjatmodjo, adăugand că în consecinţă, permisul AirAsia pentru a urma acest culoar va fi fost suspendat pană la încheierea anchetei privind catastrofa aeriană.
Un purtător de cuvant al Ministerului indonezian al Transporturilor, J.A. Barata, a precizat că AirAsia nu avea autorizaţia de a folosi culoarul Surabaya-Singapore duminică, şi că nu a cerut schimbarea planului de zbor.
Nu s-a precizat cum anume a putut efectua zborul compania, fără să dispună de această autorizaţie. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006579 (s)