News Flash:

Vremea in minivacanta de 1 IUNIE: Maximele de pe litoral

1 Iunie 2018
962 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda 2

In perioada minivacantei de 1 iunie, temperaturile vor fi ridicate, maximele atingand 34 de grade in sudul Olteniei si Munteniei. La mare se asteapta o maxima de 25 de grade, insa pentru sfarsitul saptamanii se anunta ploi cu descarcari electrice si posibila grindina in zona montana si nordul tarii.
„Ziua de vineri vine cu o vreme calduroasa in majoritatea zonelor. Asta inseamna ca la orele amiezii se vor inregistra temperaturi maxime, cam intre 27-34 de grade. Aceste 34 de grade urmand a se inregistra in Sudul Olteniei si a Munteniei. In sud-estul tarii, vor fi 23-25 de grade, insa se vor semnala intensificari ale vantului, ceea ce inseamna ca, in aer, temperatura simtita de corpul uman va mai scazuta decat 23-25 de grade”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriela Bancila, meteorolog de serviciu in cadrul ANM.

In weekend, pe litoral, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 23 de grade. La munte vremea va fi instabila si se anunta ploi cu descarcari electrice, chiar si grindina.

„In general temperaturile se vor mentine mai ridicate decat cele pentru inceput de vara. Cu valori in general intre 22 si 31 de grade. Cele mai ridicate vor fi in Sudul Olteniei si a Munteniei, iar cele mai coborate valori se vor inregistra in zona litoralului, respectiv 21-23 de grade. Sfarsitul saptamanii va aduce si un grad mai ridicat de instabilitate atmosferica. Adica dezvoltarea norilor in orele amiezii care sa determine aparitia adverselor torentiale, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si uniform grindina. Urmand a fi mai frecvente in vestul, nordul si centrul tarii, dar si in toata zona montana”, a declarat meteorologul.
In Capitala temperaturile vor fi ridicate, insa duminica posibil sa fie ploi cu descarcari electrice.

„In Capitala, pentru sfarsitul de saptamana va fi o vreme calduroasa, la umbra mercurul din termometre va urca pana la 31 de grade. O vreme insorita cu o probabilitate de aparitie a ploilor de scurta durata insotita de descarcari electrice in seara de duminica”, a adaugat reprezentantul ANM

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005822 (s)