News Flash:

Vladimir Putin va fi investit astazi pentru a patra oara in functia de presedinte al Rusiei

7 Mai 2018
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
putin

Vladimir Putin va fi investit luni pentru a patra oara in functia de presedinte al Rusiei, dupa ce a castigat alegerile prezidentiale din luna martie cu peste 75% din voturi, informeaza site-ul postului BBC.
Ceremonia de investire a lui Putin va avea loc la Kremlin si va incepe la ora 12 (ora Romaniei).

Vladimir Putin a dominat scena politica din Rusia din ultimii 18 ani, fie ca a ocupat functia de presedinte sau pe cea de prim-ministru, fiind comparat de catre oponentii sai cu vechii tari ai Rusiei.

Fost ofiter KGB si fost director al FSB, Putin a ajuns presedinte al Rusiei dupa atacurile teroriste din 1999 din Moscova. In acest fel, fosti ofiteri ai serviciilor de securitate ruse au preluat controlul politic si au distrus perspectivele democratiei reprezentative.


In cadrul campaniei electorale, Putin a promis ca va injumatati numarul cetatenilor care traiesc in saracie, acum de 20 de milioane, si ca va majora cu 50% PIB-ul per capita pana la mijlocul urmatorului deceniu. De asemenea, Putin a promis cresteri salariale si consolidarea pozitiei internationale a Rusiei.

Vladimir Putin urmeaza sa transmita Dumei de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, o propunere pentru postul de prim-ministru imediat dupa ceremonia de investitura pentru un nou mandat.

In cursul weekend-ului trecut, peste 1.600 de persoane au fost retinute, in mai multe orase din Rusia, in timpul protestelor fata de politicile presedintelui Vladimir Putin. Protestele s-au desfasurat sub sloganul "Putin nu este tarul nostru!".


kgb vladimir putin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005948 (s)