News Flash:

VIDEO - Schimb de replici intre Maria Grapini si presedintele Frantei, in plenul de la Strasbourg

4 Mai 2018
1283 Vizualizari | 0 Comentarii
maria grapini1

Europarlamentarul Maria Grapini l-a mustrat pe presedintele Frantei, Emmanuel Macron, in fata intregului plen al Parlamentului European de la Strasbourg. Grapini a criticat public ideile lui Macron despre viitorul Europei si al Uniunii Europene.
La sedinta din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, organizata in a doua jumatate a lunii aprilie, europarlamentarul roman Maria Grapini a avut o atitudine critica fata de ideile exprimate in public de Emmanuel Macron, presedintele Frantei, cu privire la modul in care ar trebui sa arate Europa in viitor.

Macron a precizat in repetate randuri ca Franta si Germania ar trebui „sa fie o putere peste celalte state”.

Maria Grapini l-a contrazis pe presedintele francez, declarand: „Domnule presedinte Macron sunteti proeropean sunt si eu proeropeana si va felicit pentru ceea ce ati spus aici. Insa as vrea sa-mi raspundeti intr-un lucru, poate clarificati. Sunt de acord cu dumneavoastra ca trebuie sa nu avem o democratie autoritara, ci sa avem autoritatea democratiei. E foarte important acest lucru. Insa nu credeti ca declaratiile dumneavoastra legate de faptul ca Franta si Germania trebuie sa fie nucleul dur si sa conduca si aceasta are o aroganta de a fi o putere peste celelalte state, nu duce la euro-scepticism? Cum sa convingem noi cetatenii din tara mea, din Romania, ca sunt egali la masa negocierilor daca dumneavoastra ati declarat ca vreti o Europa cu 2 viteze, ca vreti sa fie doua state mai state decat celelalte? Cum sa facem sa reformam Europa, despre care dumeavoastra ati vorbit, daca vreti aceasta discrepanta intre statele membre? Va multumesc !”.
Prezent la sedinta de plen a Parlamentului European de la Strasbourg, in calitate de invitat, Emmanuel Macron i-a raspuns europarlamentarului Maria Grapini, fara a-i contrazice ideile pe care le-a exprimat: „Exista deja o Europa cu mai multe viteze. Exista Europa euro-ului , Europa schengen-ului, exista deja o Europa cu mai multe viteze, dar dar sarcina pe care o avem noi este ca sa nu declaram aceste cluburi ca fiind inchise si sa nu decidem ca noi suntem arbitrari cu privire la modul in care noi dorim sa-i primim pe unii in aceste cercuri sau nu. Pentru ca sa avansam in Europa trebuie ca cei mai puternici, cei mai ambitiosi sa poata sa avanseze, asa a avansat Europa  intotdeauna. Daca Europa ar fi asteptat intotdeauna dupa tot clubul, imi cer iertare sa va spun, nu ati fi aici. Europa s-a nascut din ambitia unora care au luat cateodata riscuri nebune si care au urmarit aceste riscuri”.

Galerie Video


emmanuel macron maria grapini macron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007668 (s)