News Flash:

Vladimir Putin, in vizita oficiala la Ankara, la invitatia lui Recep Tayyip Erdogan

2 Aprilie 2018
801 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin2 1

Presedintele rus Vladimir Putin va efectua o vizita oficiala la Ankara in perioada 3-4 aprilie, la invitatia omologului sau turc Recep Tayyip Erdogan, si va avea o intrevedere si cu presedintele iranian Hassan Rouhani, a anuntat luni Kremlinul, relateaza site-ul agentiei Tass.
Pe agenda celei de-a saptea reuniuni la nivel inalt a Consiliului de Cooperare Turcia-Rusia se afla proiecte de cooperare economica, in special in sectorul energetic.

"Vor fi abordate si aspecte regionale si internationale de actualitate, inclusiv lupta comuna impotriva terorismului si situatia din Siria", a transmis serviciul de presa al Kremlinului.

Putin si Erdogan vor discuta despre construirea primei unitati pentru centrala nucleara Akkuyu, localizata in provincia Mersin. Va fi prima centrala nucleara a Turciei si ar trebui sa devina operationala in 2023.


Liderii de stat din Rusia, Turcia si Iran - cele trei tari-garant ale procesului de la Astana privind solutionarea conflictului din Siria - vor discuta despre implementarea acordurilor convenite in cadrul summitului trilateral de la Soci din 22 noiembrie 2017.

Vladimir Putin, Hassan Rouhani si Recep Tayyip Erdogan isi vor prezenta pozitiile privind consolidarea regimului de incetare a focului in Siria, asigurarea operatiunii pentru crearea de zone sigure, rezolvarea problemelor umanitare si promovarea acordului politic.

Rusia si Iranul ofera sustinere Administratiei Bashar al-Assad in conflictul cu grupuri insurgente si teroriste, in timp ce Turcia finanteaza grupuri rebele siriene si a lansat operatiuni militare contra separatistilor kurzi din provincia Afrin. SUA desfasoara, de asemenea, operatiuni militare in Siria, pentru a elimina militanti ai organizatiei teroriste Stat Islamic.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 340.000 de morti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006611 (s)