News Flash:

Vesnica problema a timisorenilor ar putea fi rezolvata. Ce spune Dominic Fritz despre parcarile din cartiere

2 Iulie 2021
464 Vizualizari | 0 Comentarii
locuri de parcare

Vesnica problema a timisorenilor, lipsa de locuri de parcare din cartiere, ar putea fi rezolvata cu abonamente. O spune primarul Dominic Fritz, care merge pe o idee mai veche lansata de fostul edil Nicolae Robu, dar putin altfel: sa existe abonamente de parcare doar pentru locatarii care au inregistrat masinile in Timisoara si au si buletin de Timisoara. Robu vorbea despre gratuitate.

Timisorenii se plang in continuare de lipsa locurilor de parcare in cartiere si sunt nemultumiti mai ales de faptul ca platesc impozite in oras, iar cei stabiliti aici din alte zone ale tarii si au autoturismele inregistrate in alte judete ocupa locurile de parcare.

„Vizavi de parcari, de ce nu se aplica o regula ca in Brasov, de exemplu. Acolo, fiecare locatar are un loc pe care il plateste la primarie, este o suma modica. Eu vin la 9 seara acasa de la serviciu si nu am loc de parcare. Platesc impozite de 20 de ani si nu am loc de parcare. Si la mine in fata blocului sunt MH, Caras, Gorj, Dolj, a fost o masina care a stat mai mult de sase luni in fata blocului, din Dolj. Nu mi se pare normal, atata timp cat eu platesc si pe apartament, si pe masini si sa nu am un loc de parcare”, s-a plans un timisorean din Freidorf edilului-sef.

Fiecare loc de parcare in Timpark

Raspunsul a venit imediat de la primarul Timisoarei, care a dezvaluit ca se lucreaza deja la un plan: fiecare loc de parcare existent sa fie marcat si introdus in Timpark, iar in cele din urma sa existe abonamente de locatari in toate cartierele doar pentru cei care si-au inregistrat masinile in Timis si au buletin de Timisoara.

„Cine traieste in Timisoara, trebuie sa plateasca taxe in Timisoara si pentru masini si sa-si faca buletin in Timisoara. Problema cu parcarile este ca sunt atat de multe masini si multi au doua-trei masini, nu o sa existe niciodata destul spatiu pentru toate masinile. 

Noi vrem, in urmatorii ani, sa ne asiguram ca fiecare loc de parcare existent este marcat, este introdus in sistemul Timpark, aici lucram si cu niste sisteme digitale sa punem camere, sa ne dam seama unde mai sunt locuri libere samd. Si, da, in cartiere sa existe anumite abonamente pe care le poti face doar atunci daca esti locatar al acestui cartier, adica daca ti-ai inregistrat masina si daca ai buletin in Timisoara”, a explicat Dominic Fritz.

Edilul-sef nu a oferit mai multe detalii, dar administratia Fritz vorbeste inca de la inceputul acestui an despre reforma sistemului Timpark. Proiectul a intarziat sa apara, astfel ca la jumatatea acestui an a fost prelungit contractul cu SDM pentru sistemul de parcare din Timisoara, care este valabil pana la sfarsitul lui 2021.

Ce voia Robu

Si fostul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, avea o idee asemanatoare. El a vorbit despre ea in 2018, cand spunea ca foarte multi timisoreni s-au plans ca locurile de parcare din oras sunt ocupate de masini cu numere MH, DJ, GJ, CS. Ar fi vrut sa le ofere gratuitate de parcare doar celor care au buletin de Timisoara. Robu a facut acum trei ani si un sondaj pe Facebook, dar in cele din urma ideea nu a mai fost pusa in aplicare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007485 (s)