News Flash:

Circ general la Adunarea Generală a Acționarilor de la Colterm. O nouă întrunire va avea loc peste două săptămâni

28 Mai 2021
907 Vizualizari | 0 Comentarii
colterm

Adunarea Generală a Acționarilor societății Colterm s-a lăsat, așa cum era de așteptat, cu discuții în contradictoriu și ton ridicat în dialogurile purtate. Cei puși provizoriu să alcătuiască un Consiliu de Administrație cu o durată limitată, dar și directorul societății, tot interimar, Petre Nenu, au discutat în contradictoriu cu consilierii locali, cuvintele folosite, mai mult sau mai puțin pe față, fiind lipsite de mănuși.

În pericol de a nu avea un bilanț aprobat, pentru a fi depus, legal, la Finanțe, societatea era în pericol de a fi sancționată și pentru acest amănunt. Deși avea conducere, inclusiv CA, nimeni nu a convocat AGA, iar aceasta și-au asumat-o consilerii locali Radu Țoancă, de la PSD, și Roxana Iliescu, de la Pro România. Iar joi a și avut loc AGA. Vestea bună este că s-a reușit realizarea descărcării de gestiune pentru anul precedent, respectiv aprobarea bilanțului, dar în ceea ce privește activitatea pe 2021 nu s-a prezentat niciun plan de activitate, previziuni economice etc. În concluzie, peste două săptămâni va avea loc o nouă Adunare Generală a Acționarilor, ședință în care conducerea actuală va trebui să prezinte un plan de bătaie pe 2021, unul destul de greu de pus la punct, pentru că acesta va trebui să ofere și explicații, respectiv soluții pentru amenda imensă căpătată din cauza faptului că nu s-au achiziționat certificate verzi pentru poluare.

Discuții extrem de aprige au avut loc între consilieri și șeful CA, Cristian Mâțu. S-a ajuns până și la înjurături, cel menționat acuzând că a fost băgat într-un joc politic, iar despre politicieni ”să se ducă dracu de politicieni”. Moment în care președintele de ședință, Radu Țoancă a fost la un pas să îl dea afară pe Mâțu din ședință. Până la urmă Roxana Iliescu a cerut eliberarea din funcție a acestuia, dar propunerea a căzut din cauza abținerii la vot a celor de la PNL. Totuși, Mâțu a preferat să plece singur din sală.

Deși s-a solicitat ca cineva de la firma de consultanță juridică tocmită pe bani mulți de Colterm să ofere ceva informații, acționarii, respectiv consilierii locali au aflat că în sală nu se află nimeni de la aceasta.

Așadar, nicio explicație concretă, în afară de ”nu au fost bani” nu a fost dată nici de Consiliul de Administrație, nici de managerul interimar, Petre Nenu. O nouă AGA ar urma să aibă loc peste două săptămâni, deși e greu de presupus că până atunci se vor putea face minuni și situația societății rezolvată.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004945 (s)