Bastionul Theresia are regulament, votat in unanimitate de consilierii judeteni. Fiecare spatiu va avea destinatie clara si e putin probabil ca acolo sa fie deschise cluburi. In plus, a fost eliminata si prevederea cu incheierea programului de functionare la ora 5.
La trei saptamani de cand a fost retras de pe ordinea de zi a plenului, regulamentul de functionare pentru Bastionul Theresia a fost votat de consilierii judeteni. Toti cei prezenti au fost de acord cu propunerile facute de Executiv. Structura bastionului a fost regandita regandita si impartita intre sectorul Horeca si zona culturala.
Sunt cateva modificari fata de propunerea precedenta.
„Consideram ca aceasta forma de regulament este mai explicita pentru publicul larg. Am decis ca in fostul Zambara sa fie un centru cultural multifunctional. Am schimbat de pe Horeca pe un centru cultural multifunctional, pe care il vom amenaja noi.
Il vom da catre un departament care se va ocupa de programari. Inspre noi au venit multi – facultati, ONG-uri, diversi – care au spus ca vor un spatiu in bastion sa faca diverse expozitii. Ca sa ai viata in acel spatiu, nu prea poti sa faci o expozitie permanenta. Daca e expozitie de masini de epoca, mergi sa o vezi o data, dar nu te duci iar peste o luna, peste trei luni… Trebuie sa fie o rotatie”, explica vicepresedintele CJ, Alexandru Proteasa.
Vor exista si niste criterii pe baza carora cei interesati vor putea primi un spatiu in centrul cultural multifunctional, insa acestea nu au fost stabilite inca.
Programul nu mai are limita ora 5
Proteasa spune ca de acum se stie exact pentru ce va fi alocat fiecare spatiu. In plus, a fost eliminata prevederea initiala, care spunea ca programul va incepe cel mai devreme la ora 8 si se va incheia cel tarziu la ora 5.
„Fiecare spatiu are o functiune clar stabilita, Horeca sau cultura. Am eliminat ca le impunem un program maxim pana la 5 dimineata. Ideea nu era asta, pana la urma nu noi dam autorizatia pentru cat poate functiona. O da primaria. Comerciantul merge la primarie, solicita autorizatie de functionare si acolo li se scrie ca orarul e cutare
(…) Am renuntat la ora 5, ca sa nu se interpreteze, pana la urma fiecare merge si-si obtine autorizatia, tine deschis cat vrea el. Am lasat doar ca pe terase ai voie pana la ora 24. Ce e in interior… pe cine deranjeaza ca stau unii pana la 5 dimineata? Bastionul are niste plusuri, pentru ca deasupra nu sunt locuinte”, mai spune vicepresedintele CJ.
Potrivit aceleiasi surse, e putin probabil ca in Bastion sa fie deschise cluburi. „Noi ne-am consultat si cu domeniul de clubbing. Ni s-a spus ca in bastion nu «merg» cluburi. Sunt acele travee care separa lumea. Lumea vrea sa vada, nu merge cu separeuri. Vrea sa vada DJ-ul, vrea sa vada barul, degeaba le pui in travee separate. Chestii de lounge, de pub, merg”, a mai afirmat Alexandru Proteasa.
Sport pe terasa cu iarba
In acest an, in bastion se vor face si reparatii. Acestea vizeaza pavilionul din curte si placile de marmura si granit care s-au degradat. Sumele alocate sunt importante: doua milioane de lei pentru pavilionul central, dat in administrare Muzeului National al Banatului, carora li se adauga un milion din bugetul CJ.
In Bastionul Theresia nu vor mai fi inchiriate spatii pentru birouri sau pentru depozitare. De asemenea, va fi deschisa terasa cu iarba de deasupra Corpului A, inspre schela de petrol. Vor fi admise „evenimente culturale si sportive (sporturi usoare, de relaxare, de genul yoga, pilates, tai chi) pe terasa inierbata de pe Corpul A.
Specificul evenimentelor va corespunde caracterului general al monumentului (…) organizatorul evenimentului raspunde in totalitate de siguranta participantilor”.
Bastionul Theresia a fost reabilitat in perioada 2008-2010, cu 10 milioane de euro, bani europeni.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005525 (s)
Comentarii (0)