News Flash:

UPDATE - Ministrul Sanatatii Patriciu Achimas Cadariu A DEMISIONAT

9 Mai 2016
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu2
Patriciu Achimas-Cadariu si-a prezentat luni demisia din functia de ministru al Sanatatii, dupa scandalul dezinfectantilor utilizati in spitale, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.
Patriciu Achimas-Cadariu a demisionat luni din functia de ministru al Sanatatii, dupa o discutie cu premierul Dacian Ciolos, care a avut loc la Palatul Victoria.
Potrivit unor surse guvernamentale, Achimas-Cadariu a luat decizia de a pleca de la ministerul Sanatatii, pentru ca nu ar fi fost de acord cu modul in care s-a decis in Guvern gestionarea crizei dezinfectantilor din spitale.
Premierul Dacian Ciolos a cerut sambata Ministerului Sanatatii sa demareze o ancheta administrativa in ceea ce priveste biocidele, toate produsele folosite in prezent la dezinfectie in fiecare spital din tara urmand sa fie verificate din punct de vedere al concentratiei si eficientei.
Si presedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri ca asteapta din partea Ministerului Sanatatii o analiza "exacta" si un "plan clar"de masuri de urgenta.
Ministerul Sanatatii a publicat lista celor 50 de spitale in cadrul carora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanti, noua dintre aceste unitati fiind din Capitala, acolo unde au fost tratati si raniti din incendiul de la Colectiv.
Premierul Dacian Ciolos declara vineri ca nu ia in calcul schimbarea ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, precizand ca este interesat de gasirea unor solutii pentru rezolvarea problemelor aparute in sanatate si "scoaterea la lumina a altora care eventual se pot isca".
"Este, cred, a treia situatie de criza care apare de cand am eu acest mandat si vreau sa fie foarte clar, sunt lucruri care vin din spate, sunt lucruri care arata disfunctionalitati in sistemul de sanatate. M-am uitat chiar astazi de dimineata (vineri-n.r.), cred ca in ultimii sase sau sapte ani am avut cel putin zece ministri la Sanatate care s-au succedat. E clar ca in astfel de situatii n-ai cum sa faci o reforma. Pe mine ma intereseaza acum, in primul rand, sa gasim solutii la problema care s-a iscat, sa clarificam de fapt lucrurile acolo, legat de acesti dezinfectanti", declara Ciolos vineri.

patriciu achimas-cadariu sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006511 (s)