News Flash:

Tolontan: Sunt 25 de medici la Spitalul Pantelimon care sustin ca infectiile nosocomiale merg in weekend spre 40%

9 Mai 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
tolontan
La Spitalul Pantelimon din Bucuresti infectiile nosocomiale merg chiar spre 40% in weekend, a sustinut jurnalistul Catalin Tolontan.

”Sunt 25 de medici la Spitalul Pantelimon care sustin ca infectiile nosocomiale merg spre 20-25% si ca, in weekend mai ales, cand se lucreaza mai putin pentru ca personalul e insuficient si salariile mici, merg spre 40%. Este statistica din ultimele trei luni. Este un spital deurgenta, deci o anumita mortalitate exista, dar in niciun caz de 40%. E alarmant!”, a spus Tolontan.

”Toata povestea asta nu se putea petrece fara breasla medicilor. Era practic imposibil ca in sute de spitale din tara niciun medic sa nu fi simtit nimic. Ei au simtit si vorbesc abia acum: ca deschideau bidoanele si erau diluate, ca sesizau diferente de calitate, ca-si dadeau seama ca e o legatura intre infectiile nosocomiale din Romania, agresive, unice in Europa, africane, ca sa citesc medicii din Franta, si faptul ca dezinfectantii erau in neregula.

E un sentiment de amaraciune din partea cetateanului si pacientului roman pentru ca, totusi, e o breasla. Cand te duci la Facultatea de Medicina, nu te duci sa raportezi in PowerPoint minciuni cu infectii mici nosocomiale, te duci ca vrei sa-ti ajuti semenii. Ceva ii schimba pe parcursul meseriei”, a sustinut jurnalistul.

Totusi, a precizat acesta, sunt si cazuri in care lucrurile evolueaza altfel: ”La Spitalul ”Marie Curie” din Bucuresti, spital de copii, un doctor, seful de la ATI, a pus pe perete gradul de mortalitate si infectiile nosocomiale. Infectiile sunt 12%, iar mortalitatea e 9%. Este un spital de elita, dar imaginati-va care este media daca pui si spitalele cu probleme majore”. 

infectiile nosocomiale spital urgenta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006796 (s)