News Flash:

Unde sunt centrele de vaccinare anti-Covid în județul Timiș

17 Decembrie 2020
739 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin

Campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV2 ar trebui să înceapă anul viitor. Au început deja pregătirile, iar autoritățile anunță că în județul Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare. Jumătate dintre ele vor fi în Timișoara.

Potrivit primarului Timișoarei, fiecare administrație publică locală va trebui să amenajeze centre de vaccinare. În capitala Banatului vor fi deschise 17 astfel de centre, iar la nivel de județ vor fi 32.

„Speranțele noastre pentru un sfârșit al pandemiei sunt în acest vaccin. Noi o să avem 17 centre de vaccinare fixe în Timișoara. Șapte vor fi alocate spitalelor din oraș, iar zece o să le amenajăm noi, în cadrul primăriei. Am lucrat la identificarea acestor spații, cel mai probabil patru sau cinci vor fi în clădirea de pe Intrarea Doinei, unul în Complex, la Policlinica Studențească, unul la Centrul de Medicină Dentară pentru Școlari, pe strada Carusso. Încercăm să identificăm niște săli de sport unde putem să mai punem trei sau patru centre”, a declarat Dominic Fritz.

Centrele de vaccinare urmează să fie avizate de Direcția de Sănătate Publică și vor avea circuite funcționale din punct de vedere epidemiologic, cu zone de triaj, recepție și așteptare. Vor avea și un spațiu pentru supravegherea persoanelor vaccinate.

Proiectul Oxigen, un succes

Până să fie demarată campania de vaccinare, Primăria Timișoara încearcă să-i ajute pe timișorenii infectați cu virusul SARS-CoV2 care se tratează acasă. Aceștia primesc pulsoximetre și concentratoare de oxigen cumpărate prin Proiectul Oxigen. Până acum s-au strâns 1,6 milioane de lei.

„Lucrăm cu o largă coaliție de organizații, cu medicii de familie și spitalul de boli infecțioase. Mulțumesc celor care au donat, dar și organizațiilor. Sunt oameni care fac eforturi foarte mari pentru acest proiect un pic ieșit din comun, care încearcă să umple un vid ce există în această criză și în sistemul medical”, a mai spus edilul-șef.

Primarul spune că în cadrul Direcției de Asistență Socială va funcționa un dispecerat pentru medicii de familie, care vor putea cere pulsoximetre și concentratoare pentru pacienții lor.

„Cererile sunt apoi transmise la Fundația Comunitară, care se vor ocupa de livrarea lor. Au fost livrate deja primele și acei pacienți pot respira mai bine”, a conchis Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006137 (s)