News Flash:

Timisoara ar putea avea 44 de autobuze electrice venite de la Turci

16 Decembrie 2020
287 Vizualizari | 0 Comentarii

Dupa ce prima a fost anulata, cea de-a doua licitatie pentru cumpararea de autobuze electrice care sa circule prin Timisoara ar putea fi cu noroc.

Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei relansa in 7 noiembrie licitatia la finalul careia, la Timisoara, ar urma sa ajunga nu mai putin de 44 de autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, dar si 15 de statii de incarcare rapida si 44 de statii de incarcare lenta.

„Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minim 86 de călători transportaţi în picioare. Conform caietului de scarcini, garanția funcționării autobuzelor electrice: minim 350.000 km sau minim 5 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare. Garanția se referă la autobuzul electric în ansamblu și la toate componentele acestuia (altele decât cele enunţate la pct. 12.1 Considerații generale privind garanția).
Autobuzele electrie ofertate vor avea o autonomie de minim 84 km în condițiile în care funcționează sistemul de încălzire sau climatizare la capacitatea maximă de utilizare a instalației de răcire/încălzire și cu încărcare maximă de persoane”, se arata in anuntul postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

La termenul limita de depunere a ofertelor, din 15 decembrie, 5 firme s-au inscris in cursa pentru contractul a carui valoare a fost estimata la 145.000.000 lei, adica aproximativ 30 de milioane de euro.

Printre cele 5 companii regasim si Bozankaya, firma turco-germana care va incepe in 2021 sa livreze si primele tramvaie noi catre Timisoara, prin contract urmand a fi construite 21 de garnituri, cu fonduri europene. Primul tramvai ar fi trebuit sa ajunga pana de Craciun, pentru teste, insa productia a fost amanata de pandemia de coronavirus.

Pentru autobuzele electrice au depus oferte: Solaris Bus & Coach (Polonia), New Kopel Car Import (leader), cu Shlomo Motors (Israel), Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret (Turcia), Golden Dragon Bus (leader) cu Xiamen Golden Dragon Bus CO LTD (China), si Bozankaya Otomotiv Mak. IML ITH VE IHR (Turcia leader) cu Sileo.

Ofertele au intrat in evaluare tehnica la Ministerul Dezvoltarii.

Va reamintim, prima licitatie pentru achizitionarea a 44 de autobuze electrice pentru Timisoara a fost lansata in februarie 2019, insa a fost anulata, din cauza unor probleme de ordin tehnic. Atunci, la licitatie au participat 3 ofertanti, care insa au depus documente neconforme cu caietul de sarcini.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 22 queries | Mysql time :0.042221 (s)