News Flash:

Coronavirus la primaria Timisoara. Viceprimarul si secretarul, confirmați cu Covid-19

17 Decembrie 2020
812 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria Timisoara

Doi oameni din vârful Primăriei Timișoara au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre viceprimarul Ruben Lațcău și secretarul general interimar Caius Șuli. Primarul Dominic Fritz și-a făcut un test miercuri seară și este negativ, dar lucrează deocamdată de acasă.

Potrivit reprezentanților municipalității, secretarul are simptome ușoare, iar viceprimarul este asimptomatic.

„Nu este sigur, deocamdată, dacă între cele două cazuri există o legătură, în condițiile în care regulile de siguranță au fost respectate. Cei doi au purtat mască și au păstrat distanța socială. Primarul Municipiului Timișoara Dominic Fritz a primit un rezultat negativ, la un test realizat ieri seară, dar a decis să lucreze de acasă în următoarele zile, ca măsură de precauție. Primarul Dominic Fritz va repeta testul la sfârșitul săptămânii”, au transmis reprezentanții PMT.

Fritz va semna acasă

În cursul serii de miercuri s-a făcut și o dezinfecție pe etajul cu birourile viceprimarului, secretarului și al primarului, iar tot personalul care lucrează la etajul I va fi testat preventiv.

”Întâlnirile pe care le-am programat pentru această săptămână vor avea loc pe zoom, iar dosarele le voi primi la semnat, în continuare, pentru ca activitatea Primăriei să nu fie perturbată. Știu că se apropie Crăciunul și am vrea, pentru un timp, să uităm de toate grijile anului acesta. Dar, din păcate, tocmai pentru că se apropie Crăciunul trebuie să fim mai atenți. Să purtăm masca, să păstrăm distanța, să evităm întâlnirile nenecesare, ca să fim bine de sărbători”, a declarat Fritz, citat de tion.ro

Angajații vor fi testați periodic

Primăria Timișoara are peste 600 de angajați și nu este la primele cazuri de Covid-19. DSP face deja o anchetă epidemiologică, iar mai mulți angajați vor fi testați periodic în baza unui protocol încheiat cu Spitalul Municipal.

„Sunt peste 600 de angajați în Primăria Timișoara, am mai avut tot timpul cazuri de Covid. Nu pot să vorbesc despre indivizi, dar DSP face anchete epidemiologice. Cei care trebuie vor fi carantinați. Noi avem și un protocol cu spitalul municipal și o să testăm într-un mod regulat, preventiv, mai mulți angajați, mai ales cei care au contact cu cetățeni. Până acum nu am făcut astfel de testări, acum am încheiat protocolul”, a mai spus primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a mai fost suspect de Covid-19 și la scurt timp de la alegerile locale. La începutul lunii octombrie, edilul-șef a fost considerat „contact direct” al unei persoane infectată cu SARS-CoV2. A stat și atunci în izolare până când și al doilea test a ieșit negativ.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005074 (s)