News Flash:

Un singur candidat pentru concursul de director al Muzeului Național de Artă Timișoara

22 Iulie 2021
754 Vizualizari | 0 Comentarii
muzeu

Un singur candidat inscris pentru concursul de director pentru Muzeul National de Arta Timisoara. Termenul de aplicare a fost 20 iulie, iar in 27 august vor fi publicate rezultatele finale, dupa contestatii, care sunt putin probabile.
 
 
Dosarele de concurs si Proiectele de management pentru functia de director al muzeului s-au putut depune pana pe 20 iulie. Exista un singur aplicant pentru acest post, iar in 12 august vor fi anuntate rezultatele analizei proiectelor de management propuse si se vor tine interviurile. Pe 13 august va aparea rezultatul, mai apoi intre 15-20 august se pot depune contestatii, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 27 august, conform programului stabilit pentru functia de director.

Pentru functia de director s-au cerut studii cu vechime de cel putin trei ani, iar candidatii nu trebuiau sa detina o functie de conducere la o alta institutie din tara. In plus, se cereau „studii universitare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta in domeniul: Arte vizuale, specializarile Arte plastice, Arte decorative, Design, Conservare si restaurare, Arta murala, Pedagogia artelor plastice si decorative, Ceramica – sticla – metal, Scenografie si eveniment artistic, Design ambiental, Arta monumentala, Arta sacra, Istoria si teoria artei”.

In prezent, director interimar la Muzeul de Arta este Filip Adrian Petcu. Fostul director al institutiei culturale, Victor Neumann, a fost evaluat cu nota 6,04 la evaluarea anuala a directorilor, iar recomandarea comisiei a fost incetarea contractului de management. El se afla in proces cu presedintele CJ Timis, Alin Nica, pentru ca nu a fost multumit de rezultat, asa ca a depus contestatie la Tribunalul Timis, unde a cerut anularea notei si a evaluarii.

Neumann a avut trei incercari in instanta, dupa ce prima, din 20 aprilie, nu a primit termen, iar cea de-a doua, din 28 aprilie, a fost respinsa. Directorul Muzeului de Arta a mai depus o cerere de ordonanta presedintiala si in 5 mai, de data aceasta impotriva lui Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Candidatul ramane anonim pana la data cand se vor afisa rezultatele dupa contestatii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005776 (s)