News Flash:

Un europarlamentar PNL ii cere premierului Dancila sa evalueze activarea mecanismului european de protectie civila in cazul pestei porcine

9 Septembrie 2018
1307 Vizualizari | 0 Comentarii
vio

Presedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, este de parere ca ingroparea porcilor cu pesta porcina africana nu face decat sa puna virusul in conservare si ar trebui achizitionat din bani europeni, un incinerator mobil, care costa zeci de mii de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Daniel Buda a declarat, duminica, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca masurile actuale, de ingropare a porcilor infestati in pamant, nu fac decat sa puna virusul pestei porcine africane in conservare si i-a cerut premierului Viorica Dancila sa evalueze posibilitatea activarii mecanismului de protectie civila la nivel European, astfel incat sa fie achizitionate incineratoare mobile pentru arderea porcilor sacrificati.

„Am o solicitare publica adresata premierului Viorica Dancila si anume sa evalueze posibilitatea activarii mecanismului de protectie civila la nivel european pentru a preveni raspandirea pestei porcine africane, pe care veterinarii o asemuiesc cu Ebola in zona umana, astfel incat prin resursele financiare ale UE sa se achizitioneze incineratoare mobile pentru arderea porcilor sarcrificati. Atrag atentia asupra modului cum se gestioneaza pesta porcina africana, masurile actuale nu fac decat sa puna virusul in conservare prin ingroparea porcilor infestati in pamant. Virusul rezista mai multi ani si exista posibilitatea ca rozatoare, serpi sau apele pluviale sa scoata cadavrele porcilor”, a spus Buda.

Potrivit acestuia, un astfel de incinerator costa zeci de mii de euro, fiind nevoie de ele mai ales pentru comunele situate in zona de sud a Romaniei, aparatele putand fi folosite, ulterior, de comunitatile locale si pentru alte boli ale animalelor.
Eurodeputatul PNL a mai cerut premierului si demiterea ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, pentru modul deficitar de gestionare a problemei pestei porcine africane.

„Ministrul Mediului nu a luat masuri in vederea reducerii populatiei de porci mistreti”, a mai spus Daniel Buda.


daniel buda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004602 (s)