News Flash:

Un liceu din Timisoara, care a dat doi laureati Nobel, a fost modernizat fara autorizatie ISU din cauza unei erori

9 Septembrie 2018
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
large image 14910

Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timisoara, care a dat doi laureati Nobel, a fost modernizat cu doua milioane de euro, bani europeni, insa nu are autorizatie de securitate la incendiu pentru ca firma care a realizat lucrarile nu a folosit materiale conforme, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timisoara, care a dat doi laureati de Nobel, invata aproximativ 600 de elevi, inscrisi in clasele VIII – XII. Ei vor fi nevoiti sa inceapa cursurile intr-o cladire care nu are autorizatie de securitate la incendiu, desi interiorul cladirii, aflata pe str. Gheorghe Lazar, in centrul Timisoarei, a fost modernizat.

Lucrarile au durat doi ani, fiind finalizate in ianuarie 2016, si au fost realizate in cadrul unui proiect european in valoare de aproximativ doua milioane de euro, derulat de Primaria Timisoara, care administreaza cladirea unitatii de invatamant. Elevii au fost mutati imediat in cladirea modernizata, insa Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” nu a reusit nici pana in prezent sa obtina autorizatia de securitate la incendiu.

Directorul liceului, Elena Wolf, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis, in urma analizelor efectuate, au ajuns la concluzia ca firma care a realizat lucrarile a folosit materiale neconforme pe pereti. Ulterior, compania a intrat in insolventa, astfel ca Primaria Timisoara trebuie sa refaca o parte din lucrari cu bani de la bugetul local.
“In urma reabilitarii s-au aplicat niste panouri cu care Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis nu este de acord. Dupa ce s-a finalizat lucrarea, s-a constatat ca nu este bine ce au aplicat constructorii pe perete, primaria i-a dat in judecata, iar instanta i-a obligat sa inlocuiasca ceea ce este in coridoare. Insa firma de constructii a intrat in insolventa, drept urmare se suspenda litigiile si in concluzie primaria trebuie sa gaseasca o solutie. Adica sa refaca proiectul, licitatia, sa aiba banii prevazuti in buget. Trebuie date jos panourile si inlocuite cu altele. Daca erau aplicate pe perete si erau mai subtiri, erau in regula, s-a aprobat aceasta solutie in alta locatie. Dar ele sunt pe pereti de lemn si sunt groase. Fiind groase, automat noxele degajate sunt si in cantitate mai mare in cazul unui incendiu. De cand am revenit in scoala nu avem autorizatie ISU. Cei din primarie ne-au spus ca urmeaza sa urgenteze solutionarea situatiei, dar nu se poate de azi pe maine. Daca iti trimiti copilul intr-o scoala neautorizata, evident ca nu stai linistit. Speram ca nu se intampla nimic, dar asta nu este solutia”, a afirmat declarat Elena Wolf.

De asemenea, in urma cu aproape trei ani, fatada Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timisoara a fost decopertata, cu scopul reabilitarii exteriorului cladirii in cadrul unui alt proiect derulat de primarie. Insa, lucrurile s-au blocat, iar in prezent, fatada este acoperita cu o plasa pentru a-i proteja pe cei
care se plimba pe trotuar, in conditiile in care se desprind elemente din zid.

“Fatada este doar imbracata, ca sa nu pice de pe cladire, pentru ca intre timp au trecut doua ierni peste cladirea descoperita si elementele se desprind tot mai usor din zid. Aici trebuie refacut proiectul, pentru ca nu mai este conform cu cel initial din moment ce s-a decopertat intreaga cladire. Trebuie refacut proiectul, apoi trebuie licitatie organizata”, a explicat Elena Wolf.

Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timisoara este singurul din estul Europei in care au invatat doi laureati de Nobel. Este vorba de Herta Muller (pentru Literatura) si Stefan Hell (pentru Chimie).

La nivelul judetului Timis sunt 100 de unitati de invatamant care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, iar alte sapte nu au autorizatie sanitara.

Mediafax


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007032 (s)