News Flash:

PNL: Guvernul a operat rectificarea bugetara fara avizul Consiliului legislativ. E halucinant

8 Septembrie 2018
970 Vizualizari | 0 Comentarii
orban pnl ccr 62098000

PNL a transmis, vineri, că declaraţia premierului, Viorica Dăncilă despre întârzierea publicării în Monitorul Oficial a rectificării bugetare este una halucinantă şi care arată ilegalitatea comisă de Guvern care face rectificarea fără avizul CSAT şi al Consiliului Legislativ.

„Uneori analfabetismul actualului premier, Viorica Dăncilă, în materie de proceduri legislative, scoate la iveală ilegalităţile pe care actualul Guvern le comite. Rectificarea bugetară a fost operată nu numai fără avizul obligatoriu al CSAT, ci şi fără avizul Consiliului Legislativ, de asemenea, obligatoriu. Astăzi, premierul a fost întrebat în legătură cu întârzierea publicării rectificării bugetare în Monitorul Oficial, iar explicaţia domniei sale a fost una halucinantă.Ţinând cont de afirmaţiile premierului Dăncilă, Guvernul trebuia să aştepte avizul Consiliului Legislativ şi să opereze eventualele modificări prealabil şedinţei de Guvern în care urma a fi adoptată ordonanţa de urgenţă. Altfel, adoptarea ordonanţei de urgenţă fără avizul Consiliului Legislativ este vădit ilegală”, a transmis PNL într-un comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Liberalii au reamintit că PNL şi preşedintele României, Klaus Iohannis, au sesizat CCR cu privire la ordonanţa de urgenţă modificată în şedinţa de miecuri a Guvernului.

„Totodată, modificarea ordonanţei de urgenţă ulterior adoptării acesteia în şedinţa de Guvern din 5 septembrie este, de asemenea, ilegală ca urmare a publicării în Monitorul Oficial. Aceasta deoarece ar fi necesitat o nouă şedinţă de Guvern care să valideze nouă formă a actului normativ. Reamintim că Preşedintele României şi PNL au solicitat Avocatului Poporului sesizarea la CCR a ordonanţei de urgenţă, iar în acest sens PNL va înainta în cursul săptămânii viitoare argumentaţia necesară, care va include această încălcare a legilor în vigoare cu privire la procedura de adoptare a rectificării bugetare”, se mai arată în comunicatul trimis de PNL.

Întrebată vineri de ce s-a întârziat cu publicarea în Monitorul Oficial, Viorica Dăncilă a precizat: "Imediat după şedinţa de Guvern, rectificarea bugetară a plecat către Consiliul Legislativ. Vreau să precizez că avem în vedere 200 de pagini care trebuiesc citite, verificate, avem cifre şi fiecare cifră trebuie verificată foarte bine. S-a întors de la Consiliul Legislativ ieri, în jur de ora 12.30, a plecat către Ministerul Finanţelor Publice, a urmat o nouă verificare şi punerea în concordanţă cu cerinţele Consiliului Legislativ. De azi de dimineaţă, a plecat la Monitorul Oficial".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0775 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027335 (s)