News Flash:

Un babat care facea alpinism a fost surprins de avalansa, in Busteni. Cautarile, sistate din cauza vremii

14 Ianuarie 2018
1506 Vizualizari | 0 Comentarii
avalansa 1

Un barbat care facea parte dintr-un grup de patru alpinisti a fost surprins, sambata, de avalansa, in Valea Costilei, din Muntii Bucegi. UPDATE: Cautarile alpinistului surprins de avalansa in Muntii Bucegi, pe Valea Costilei, au fost sistate, sambata seara, din cauza conditiilor meteo, salvamontistii urmand sa reia actiunea duminica dimineata, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Gheorghe Haiduc, seful Salvamont Busteni, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca decizia sistarii cautarilor a fost luata din cauza conditiilor meteo.

„Am sistat cautarile. Vor fi reluate maine dimineata (duminica – n.r.). Am apucat sa sondam aproximativ jumatate din suprafata unde s-a produs avalansa, am inceput din zona in care s-a acumulat zapada. Nu l-am gasit”, a spus Haiduc.

In timpul cautarilor, in Bucegi au mai avut loc mici avalanse, dar nimeni nu a fost ranit.
Haiduc a mai precizat ca barbatul care este dat disparut in urma producerii avalansei este din Bucuresti si are 30 de ani.

Barbatul era intr-un grup de patru turisti, care au spus ca faceau alpinism, iar la un moment dat au traversat Valea Costilei si s-a produs avalansa. „Era un grup de patru turisti, care au spus ca faceau alpinism. La un moment dat au traversat Valea Costilei si s-a produs avalansa. Unul dintre ei a fost luat de zapada si tarat aproximativ un kilometru. Sunt sanse minime sa fie gasit in viata”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gherighe Continghiu, salvamontist din Busteni.

Salvamontistii au plecat sa il caute pe barbat, iar ceilalti trei alpinisti care erau cu cel prins sub avalansa coboara si ei dupa colegul lor.

Si jandarmii montani au intervenit pentru a-l gasi pe barbat, dar spun ca actiunea va fi una de durata, avand in vedere zona in care s-a produs avalansa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004824 (s)