News Flash:

Reactia ministrul Carmen Dan dupa ce a fost acuza de permier ca minte

11 Ianuarie 2018
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
carmen dan mv 465x390

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la iesirea de la Parchetul General, unde a fost audiata in dosarul in care a reclamat ca a gasit un microfon in locuinta sa, ca va aduce lamuriri "cat de curand" legate de declaratiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o ca l-a mintit. Carmen Dan a refuzat sa raspunda daca va demisiona.
Carmen Dan a fost audiata la Parchetul instantei supreme timp de aproximativ o ora si jumatate, spunand ca a clarificat "aspectele care trebuiau clarificate" in dosarul in care la sfarsitul lunii noiembrie a reclamat ca a gasit un microfon intr-o priza din apartamentul din Bucuresti unde locuieste in chirie. 

Ea a refuzat sa raspunda intrebarilor insistente ale jurnalistilor privind demisia sa, spunand doar ca va aduce lamuriri "cat de curand" legate de declaratiile premierului Mihai Tudose.

"Am raspuns intrebarilor puse de procurori, am clarificat aspectele care trebuiau clarificate. In ceea ce priveste declaratiile domnului prim-ministru voi da lamuriri cat de curand”, a declarat Carmen Dan, la iesirea de la Parchetul instantei supreme.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seara, la Antena 3, ca nu mai doreste sa mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru ca l-a ”mintit” si ca, daca isi va prezenta demisia o va accepta.

El a spus ca a fost ”mintit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat ca cel pe care l-a propus pentru postul de sef al Politiei Romane, Catalin Ionita, accepta functia, dar, cand l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

”Un ministru care isi permite sa ma minta in halul acesta... nu mai am ce sa mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

Intrebat ce inseamna acest lucru, Tudose a precizat ca, daca ministrul Dan isi va prezenta demisia, o va accepta. ”Daca va fi lasata, va demisiona”, a precizat premierul.

Premierul a explicat ca, in conditiile in care nu avea un inlocuitor pentru functia de sef al Politiei Romane, nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales ca dorea clarificari de la Bogdan Despescu. 

Mihai Tudose - care joi s-a intalnit cu seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, la sediul Guvernului - a spus ca asteapta de la acesta, in cel mult o saptamana, doua chestiuni foarte clare: in primul rand vinovatii, care sa fie deferiti justitiei, ”de la colegii de ture care nu si-au recunoscut colegul”, pana la sefii ierarhici care ”ar fi trebuit sa stie ca a mai fost cercetat” si ”un set de masuri care sa rezolve problema” si sa se redea increderea populatiei in Politie.

Ministrul Carmen Dan a anuntat, marti, ca a transmis premierului propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane Bogdan Despescu, care va fi inlocuit de Catalin Ionita ca interimar, ea spunand ca este total nemultumita de explicatiile pe care le-a primit din partea Politiei Romane in cazul politistului acuzat de agresiuni sexuale si considera insuficiente masurile anuntate.

Seful Politiei Romane are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din functie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

Politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marti pentru 30 de zile.


mihai tudose carmen dan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006195 (s)