News Flash:

Casa Regala VA PARASI Palatul Elisabeta

12 Ianuarie 2018
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
Palatul Elisabeta Bucuresti 1

Familia Casei Regale a Romaniei va parasi Palatul Elisabeta, incepand cu data de 5 februarie. Decizia vine dupa avizul negativ din Guvern, anunta Antena 3.

"Nu s-a primit la Casa Majestatii Sale nicio oferta din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta. Nu au inceput discutiile dintre Casa Majestatii Sale Custodelui Coroanei si RAAPPS cu privire la acest subiect.”, se arata in comunicatul Casei Regale oferit in exclusivitate pentru Antena3.

Guvernul a dat aviz negativ initiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale. Decizia a fost luata in sedinta de guvern de miercuri. TVR a obtinut punctul de vedere al Executivului pe acest subiect. Este vorba, mai exact, despre scrisoarea transmisa de catre premierul Mihai Tudose presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Potrivit art. 1, alin. (2) si (4), din Constitutia Romaniei, Forma de guvernamant a statului roman este republica, statul se organizeaza potrivit principiului separatiei puterilor, in putere legislativa, executiva si judecatoreasca in cadrul democratiei constitutionale.De asemenea, art. 2 din textul fundamental prevede ca „Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum". In consecinta, caracterul suveran al Casei Regale, intitulata a Romaniei, intra in contradictie cu textele fundamentale, pentru care suveranitatea, in statul roman, se exercita prin organe reprezentative. Pentru a defini Casa Regala ca reprezentativa pentru poporul roman este necesar a se preciza acest aspect printr-un text la nivel constitutional, legea fundamentala din care deriva existenta oricarei institutii din Romania.", se arata in document.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006383 (s)