News Flash:

Cinci categorii de persoane nu se ingroapa niciodata in cimitir

13 Ianuarie 2018
1139 Vizualizari | 0 Comentarii
preot nicolae tanase

O fata casatorita civil, dar nu si in fata Domnului, sta impreuna cu sotul ei. Credeti ca este pacat sa intre in biserica? Are iertare din partea Domnului?

Nu este vorba daca este pacat sau nu, ci problema este ca cinci categorii de oameni nu se ingroapa in cimitir: spanzuratii, nebotezatii, sectantii (ereticii), ateii si necununatii.

Pentru ca a trai necununati inseamna a fi continuu cu sabia scoasa la Dumnezeu, iar de retinut este ca ucigasii se ingroapa in cimitir. De ce? Nu stie de ce a omorat, cum a omorat, a fost greseala lui, pacatul lui, s-a spovedit sau nu s-a spovedit. El se ingroapa in cimitir. Biserica n-are oprelisti in cimitir pentru criminali, dar pentru necununati da. Ei nu se ingroapa in cimitir. De aici vedeti cat este de grav pacatul necununiei.

Problema cu intratul in biserica este altceva si depinde de ce intram. Poate vrea sa intre in biserica sa se spovedeasca si sa puna inceput vietii lui celei noi, deci atunci este foarte bine.

Parintele Nicolae Tanase. Extras din „Sotul ideal, sotia ideala”, Ed. Anastasis, Sibiu, 2011, pag. 78-79

Ce se intampla cu bebelusii nebotezati

Copiii nebotezati, deoarece sunt nascuti din parinti crestini care aveau intentia sa-i boteze, desigur ca nu sunt crestini de vreme ce n-au intrat in comunitatea crestina, dar intr-un mod indirect sunt madulare ale Bisericii, am putea sa spunem "catehumeni".

In se vorbeste in mod special si se face o rugaciune pentru copil. Astfel, inprima rugaciune se spune: "Si pe acest prunc nascut dintr-insa fereste-l de toata fermecatura, de toata rautatea, de tot viforul potrivnicului, de duhurile viclene, cele de peste zi si cele de peste noapte".

In ziua a opta, este dus la biserica si este "pecetluit", i se da nume si i se citeste vechea rugaciune a inscrierii in randul catehumenilor: "Doamne, Dumnezeul nostru, Tie ne rugam si pe Tine Te chemam, sa se insemneze lumina fetei Tale peste robul Tau acesta. Si preotul face cu pruncul semnul Sfintei Cruci inaintea Usilor imparatesti sau a icoanei Nascatoarei de Dumnezeu.

Cu mult mai mult, in timpul slujbei care se face la patruzeci de zile, cand copilul este imbisericit, se citesc rugaciuni speciale pentru acesta, care deja din ziua a opta se numeste "robul lui Dumnezeu" si este dus in biserica si in Sfantul Altar.

preluat de pe ganduridinierusalim

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005848 (s)