News Flash:

Trucuri bune care te ajuta sa iti mentii o igiena intima sanatoasa

4 Aprilie 2018
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
igiena intima3

Desi ai auzit-o cu siguranta si inainte, nu strica sa iti reamintesti cat de delicat este vaginul tau. La fel ca alte zone ale corpului, si acesta necesita o ingrijire atenta pentru a fi curat si sanatos. Zonele intime necesita o ingrijire speciala, deoarece sunt extrem de sensibile si predispuse la diferite infectii. Diversi factori pot fi responsabili de obtinerea unei infectii, inclusiv lipsa igienei feminine constante, relatii sexuale cu un partener infectat, precum si utilizarea toaletelor murdare.

Pentru a te proteja de orice infectie nedorita, ar trebui sa oferi zonei intime o igiena corespunzatoare.Iata cateva sfaturi care va ajuta sa mentineti vaginul intr-o stare optima. Se spala zonele intime cel putin o data pe zi: Daca doriti sa evitati o infectie, trebuie sa va spalati organele genital cat mai des posibil. Ar trebui sa va spalati intotdeauna pe fese ultima oara, in scopul de a proteja vaginul de contaminare. De asemenea, trebuie sa acordati atentie deosebita zonei dintre deschiderea vaginala si anus. Sunteti mai predispusi la infectii in cazul in care aceasta zona nu este mereu curata.

Folositi sapunuri blande: Spre deosebire de vagin care se curata cu secretii vaginale naturale, vulva are nevoie de igiena constanta cu un sapun delicat. Sapunurile netede te vor proteja impotriva multor boli si infectii. Pe de alta parte sapunurile parfumate si gelurile au un impact negativ asupra echilibrului pH-ului, ceea ce poate duce la iritarea si suprainfectia bacteriana.

Se mentine o igiena specifica pe parcusul perioadei de menstruatie: Riscul de a avea o infectie vaginala creste in timpul menstruatiei din cauza sangelui si dezechilibrului pH-ului. In aceasta perioada a lunii ar trebui sa schimbati tampoanele de mai multe ori pe zi si sa va spalati organele genitale inainte de fiecare schimbare.

Purtati lenjerie de bumbac: Prin purtarea de lenjerie din bumbac, permite ca zonele intime sa ramana uscate curate si asa veti preveni aparitia mirosurilor neplacute. Lenjeria de corp din fibre sintetice, matase, dantela si alte materiale fac sa creasca temperatura si umiditatea care pot fi responsabile de promovarea cresterii  bacteriilor nesanatoase care pot duce la o infectie. De asemenea, ar trebui sa schimbati lenjeria de cel putin doua ori pe zi.

Mentine un pH vaginal sanatos: Stiai ca problemele pH-ului vaginal pot cauza alte probleme? Un pH-ul vaginal sanatos este usor acid, intre 3,5 si 4,5, iar cand acesta este dezechilibrat, risti probleme vaginale cum ar fi acel miros vaginal de care tot incerci sa scapi. In perioada menstruatiei, pH-ul poate suferi dezechilibre, deoarece sangele are un pH mai mare, la fel si in timpul sexului. Asa ca in aceste cazuri este indicat sa speli vaginul cu un gel care sa restabileasca pH-ul. Epilarea cu aparat de ras sau ceara regulat: In scopul de a reduce riscul unei infectii, ar trebui sa evitati intotdeauna parul din zona pubiana.Metoda de indepartare a parului depinde de preferintele fiecaruia. In timp ce ceara impiedica parul sa-si faca aparitia mai devreme, rasul este o metoda mai sigura deoarece nu produce iritatie si inflamatie la nivelul pielii.
 


zonele intime infectii infectie vaginala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005227 (s)