News Flash:

Trei sate din judetul Timiș si orasul Făget sunt in carantina

27 Iulie 2020
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria faget

Orașul Făget și trei sate din Timiș au intrat în carantină după ce numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 47.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat cererea în cursul zilei de duminică, 26 iulie. Astfel, măsura intră în vigoare începând cu ora 19:00.

Autoritățile din Timiș cer intrarea unui oraș întreg în carantină. Este vorba despre orașul Făget și a încă trei sate aparținătoare, după ce numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 47.

Pentru a putea fi pusă în aplicare această decizie, este nevoie și de acordul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Orașul Făget și trei sate din Timiș intră în carantină: Autoritățile au cerut asta

Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, a declarat că a luat decizia de a carantina orașul Făget din cauza numărului mare de noi cazuri de infectări cu COVID-19.

„La acest moment s-a luat decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a carantina orașul și cele trei state aparținătoare. Această decizie a venit în urma raportului comunicat de către DSP și a analizei epidemiologice la nivelul orașului“, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș susține că nu se va restricționa activitatea în totalitate.

„Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical, s-a luat această decizie, decizie care a fost transmisă la nivel național și așteptăm astăzi ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În momentul în care va veni acest ordin, instituțiile responsabile îl vor pune în aplicare cu restricționarea accesului, dar această restricționare este controlată. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, dar cu adeverințele emise de instituțiile respective.

Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se va restricționa activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, iar circulația în oraș în ceea ce înseamnă aprovizionarea sau rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare”, adaugă Călin Dobra.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006378 (s)