News Flash:

Cinci cadre medicale depistate cu Covid-19 in Timisoara

16 Iulie 2020
657 Vizualizari | 0 Comentarii
Covid

Cinci cadre medicale de la un spital privat din Timisoara au fost depistate cu Covid-19, dupa ce o asistenta a fost descoperita ca fiind pozitiva la inceputul acestei saptamani. Managerul de comunicare al retelei Regina Maria transmite ca angajatii confirmati pozitiv nu sunt din randul doctorilor.

Cele cinci cazuri de Covid-19 au aparut la cadre medicale ale Spitalului Premiere din Timisoara (care face parte din reteaua Regina Maria). O asistenta a fost depistata cu Covid-19 la inceputul acestei saptamani, iar in urma anchetei epidemiologice au fost depistate inca patru cadre medicale de la acest spital. Cele cinci cadre medicale pozitive se afla izolate la domiciliu, fiind asimptomatice si alegand sa nu se interneze. Ancheta epidemiologica este in desfasurare.

Cristiana Vago, manager comunicare „Regina Maria”, transmite ca angajatii au fost depistati in urma screening-ului de rutina desfasurat de spital, sunt asimptomatici si se afla momentan in autoizolare voluntara la domiciliu, sub supraveghere medicala continua.

    „Persoanele confirmate pozitiv nu sunt din randul medicilor si nu deservesc maternitatea sau spitalul, fiind din zona de ambulator. Prima masura luata a vizat ancheta epidemiologica, urmand identificarea si izolarea imediata a tuturor persoanelor care au intrat in contact cu acestia. Simultan, s-a urmat procedura aprobata de Ministerul Sanatatii in astfel de cazuri: au fost instiintate autoritatile si s–au aplicat procedurile de dezinfectie riguroase prevazute in protocoalele de siguranta. Vom continua testarea intregului personal conform planului intern de screening. Procedurile si circuitele de securitate epidemiologica sunt implementate in spital inca de la debutul aceste pandemii, atat pentru personalul medical si non-medical, cat si pentru pacienti. Activitatea se desfasoara in conditii normale, am luat masurile necesare de siguranta pentru a nu genera discontinuitate in asigurarea serviciului medical”, transmite Cristiana Vago.

PR-ul retelei de sanatate „Regina Maria” transmite ca Spitalul Premiere va continua sa gestioneze in siguranta toate cazurile chirurgicale, inclusiv situatiile de urgenta (ortopedie, chirurgie generala, neurochirurgie, ginecologie, nasteri).

    „Screening-urile recurente, realizate tuturor celor prezenti in spital in anumite momente, precum si triajul epidemiologic permanent, contribuie la depistarea precoce a infectiilor, chiar si in faze asimptomatice, permitand astfel izolarea rapida a riscurilor. In ceea ce priveste serviciile de spitalizare, toate pacientele/pacientii sunt testati pentru COVID-19, inaintea interventiei programate sau la internare in cazul urgentelor; pacientele/pacientii testati in urgenta sau care nu au rezultatul testarii disponibil la momentul internarii intra pe circuite separate de ingrijire medicala. In cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmeaza calea legala, conform protocolului stabilit de autoritati”, transmite Cristiana Vago.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005908 (s)