News Flash:

Medicul Virgil Musta: vin oameni sa ne anunte ca sunt COVID pozitiv si nu se interneaza

14 Iulie 2020
618 Vizualizari | 0 Comentarii
Virgil Musta

Medicul Virgil Musta de la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara spune ca, in ultima perioada, au existat pacienti care au refuzat tratamentul, care au cerut sa plece sau chiar vin sa anunte ca sunt infectati si pleaca.

“Mai nou sunt pacienti care vin sa ne anunte, de parca ne-ar face in ciuda, ca sunt COVID pozitiv si ca ei nu se interneaza in spital si pleaca. Exista un document pe care ei trebuie sa il semneze atata timp cat s-au prezentat la noi, o declaratie pe proprie raspundere ca a luat la cunostinta de faptul ca, in momentul in care nu se interneaza, exista riscul sa evolueze sever boala si sa ajunga in forme grave la spital. Ei sunt contagiosi in aceasta perioada a bolii si pot transmite boala altora. Asa ca daca nu raman in autoizolare la domiciliu, daca n-au posibilitatea sa se autoizoleze, daca se plimba cu transportul in comun sau frecventeaza colectivitati si imbolnavesc pacienti sunt supusi Codului Penal”, precizeaza Virgil Musta, seful Sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul “Victor Babes” din Timisoara.

Virgil Musta crede ca multi dintre acesti oameni sunt frustrati, din cauza restrictiilor la care care a fost populatia suspusa, dar datorita carora pandemia a fost tinuta sub control.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005641 (s)