News Flash:

Trebuie neaparat sa stii asta: Ce risti daca nu faci sex doua saptamani. Nu poti sa crezi cate efecte negative sunt

16 Ianuarie 2017
1092 Vizualizari | 0 Comentarii
frigida2
Chiar daca suntem intr-o relatie, dar mai ales daca suntem singuri, perioadele in care nu facem sex sunt inevitabile in viata oricui.
Studiile citate de mtlblog.com spun ca o perioada de absitenta de doua saptamani poate avea mai multe efecte serioase asupra starii de sanatate si asupra vietii de zi cu zi.   

Nivelul de stres creste. Sexul elibereaza stresul. Potrivit unui studiu, oamenii care fac sex in mod regulat sunt mai calmi si mai putin stresati in viata de zi cu zi. In timpul sexului, corpul elibereaza endorfine, substante care reduc nivelul de stres si dau o stare de bine. Asta explica de ce ne simtim atat de relaxati dupa o partida de sex.   

Riscul de raceli sau probleme cu stomacul creste. Endorfinele eliberate in timpul sexului stimuleaza celulele din sistemul imunitar care lupta cu bolile. Cercetatorii au identificat niveluri mai mari de imunoglobina A, substanta care ne protejeaza impotriva infectiilor, la persoanele care fac sex in mod regulat. Substanta se gaseste in special in mucoasa membranelor sistemului digestiv si tractului respirator.   

Relatia va avea de suferit. Daca sunteti singuri, acest lucru nu vi se aplica. Dar daca sunteti intr-o relatie, o perioada de doua saptamani fara sex va avea efecte negative, mai ales daca dormiti in acelasi pat cu partenerul sau partenera. Cea mai puternica conexiune cu el sau ea este construita de intimitate.   

Femeile se vor simti mai deprimate. Un studiu recent arata ca femeile cad in depresie atunci cand nu fac sex pentru o perioada mai lunga de timp. Alte studii au descoperit ca sperma contine hormoni cu efect asupra starii de spirit, care pot reduce depresia, precum estrogen, testosteron, si alti compusi.   

Lipsa de sex ingrasa.
Orice forma de activitate sexuala creste rata batailor inimii, deci arde calorii. O ora de saruturi arde 68 de calorii, o ora de sex oral circa 100 de calorii, iar o ora de sex propriu-zis poate arde intre 150 si 360 de calorii. Daca luam in considerare faptul ca un cuplu face dragoste, in medie, de patru ori pe saptamana, asta ar insemna peste 1.200 de calorii „neconsumate”.   

Durerile de cap vor fi mai greu de suportat. Sexul creste productia de oxytocin, supranumit hormonul dragostei. Acesta este secretat de partea posterioara a glandei pituitare, situata la baza creierului, si provoaca contractii ale uterului. La randul lor, aceste contractii provoaca eliberarea de endorfine, hormoni cu un efect sedativ. Atunci cand are orgasm, toleranta la durere a unei femei creste cu 74%, iar intensitatea la care este detectata durerea creste cu 106%.   

Infectiile urinare vor fi mai rare. Acesta pare a fi singurul efect pozitiv al abstinentei sexuale. Cercetatorii au descoperit ca aproximativ 80% dintre infectiile urinare apar la mai putin de 24 de ore de la un contact sexual.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005822 (s)