News Flash:

Crestere alarmanta a cazurilor de infectii acute respiratorii in Hunedoara

14 Ianuarie 2017
1296 Vizualizari | 0 Comentarii
infectii acute
Peste 1.100 de persoane din judetul Hunedoara au fost diagnosticate, in ultima perioada, ca suferind de infectii acute respiratorii, ceea ce reprezinta o crestere cu 25% comparativ cu ultima saptamana din anul trecut, releva datele Directiei de Sanatate Publica (DSP) Hunedoara. 
Din totalul celor 1.135 de bolnavi aflati in evidente, 436 au prezentat forme de pneumonie, iar 153 de persoane au fost internate in spital din cauza formelor mai severe ale bolii. 
"In judetul Hunedoara nu exista anuntat niciun caz de gripa. Cu toate acestea, nu putem lasa garda jos pentru ca anul trecut in judetul Hunedoara au murit trei oameni care sufereau de gripa", a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul sef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birau. 
Medicii de familie din judetul Hunedoara au utilizat toate cele 10.600 de doze gratuite de vaccin antigripal pe care le-au primit de la Ministerul Sanatatii. De aceea, DSP Hunedoara a solicitat o suplimentare a numarului de vaccinuri cu inca 5.000 de doze. 
O noua raportare a cazurilor de infectii acute respiratorii va fi transmisa DSP Hunedoara in cursul zilei de marti, 17 ianuarie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005815 (s)