News Flash:

Trebuie neaparat sa stii asta! Cata apa trebuie sa bei pe zi in functie de greutatea ta

29 Ianuarie 2017
967 Vizualizari | 0 Comentarii
bea apa
Dupa aer, este nevoia cea mai importanta a corpului nostru, acesta fiind constituit din 65%-80% apa. Apa este necesara pentru sange, pentru tesuturi, precum si pentru transportul elementelor nutritive, eliminarea deseurilor si pentru a ajuta corpul sa isi regleze temperatura.

Cand iti este sete, corpul tau are nevoie doar de apa pura.

Este o mare diferenta intre a bea o apa curata si o apa plina de elemente chimice. Pentru a verifica apa, lasa un pahar de apa pura, la temperatura

camerei langa un pahar de apa impura, cu clor de exemplu, timp de 24 ore. Apoi gusta din ambele pahare. Vei afla astfel ce inseamna sa bei o apa impura. In plus, este bine sa stii ca, corpul tau are nevoie de cel putin doi litri de apa pe zi, pentru a inlocui ceea ce pierzi prin urina, prin respiratie sau prin porii pielii. Insa nu poti include in acesti doi litri alte lichide, precum ceaiul, cafeaua sau alte bauturi.

Sa nu uiti ca atunci cand corpului tau ii este sete, orice alt lucru pe care il absorbi nu are capacitatea reala de a potoli aceasta sete! Din contra, nu face decat sa o accentueze. Stiai ca pentru fiecare cana de cafea bauta, corpul elimina o cantitate dubla de apa? Daca de exemplu, bei patru cani de cafea pe zi, vei avea nevoie de patru pahare de apa in plus, pe langa cei doi litri de apa recomandati. Berea are acelasi efect ca si cafeaua.

Stramosii nostrii nu consumau bauturi racoritoare, energizante, ci apa de izvor, in timp ce noi inlocuim apa cu alte alimente fluide (bere, lapte, bauturi racoritoare sau energizante, cafea), ignorand faptul ca apa nu poate fi inlocuita de nici un alt fluid alimentar.

Fiecare dintre noi isi poate schimba obiceiurile. Ai observat ce perseverenta are o persoana care se apuca de fumat, de fiecare data cand nu uita sa isi ia un pachet de tigari al ea? Depinde doar de o decizie. La fel poti sa iei hotararea de a avea tot timpul o sticla de apa la tine. Este posibil ca in primele saptamani sa fii obligat sa pui cateva sticle de apa in locuri vizibile, pentru a-ti aminti. Dar te asigur ca acest obicei foarte bun nu poate fi decat benefic pentru tine.

Activitatea fizica prelungita si expunerea la temperaturi inalte va creste pierderile de apa si astfel va creste necesarul zilnic de fluide, dar este important de retinut ca dozele prea mari de lichide pot avea efecte negative asupra sanatatii.

Hidrateaza-te zilnic cu minim 2 l apa minerala (oligominerala) naturala in conditii normale. Pentru a afla exact cata apa trebuie sa bei zilnic, inmulteste greutatea ta (kg.) cu 40. De ex. 75 kg. x 40 = 3000 ml . Bea un pahar de 250ml de apa la fiecare 2 ore, chiar daca nu iti este sete; un pahar de 250ml trebuie baut seara la culcare si unul dimineata la trezire. Apa este absolut necesara detoxifierii corpului. Detoxifierea ineficienta duce la boala si imbatranire precoce.

In timpul efortului este indicat sa consumi apa inca de la inceput si intr-un ritm aproximativ constant si egal cu pierderile prin transpiratie. (sursa: fitness-nutritie.ro)

eliminarea deseurilor elemente chimice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006649 (s)