News Flash:

INCREDIBIL! Sigur nu stiai asta! Ce risti daca faci dus zilnic

28 Ianuarie 2017
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
la dusss

Stim ca unele alimente nu sunt sanatoase si ca tutunul sau alcoolul duc la afectiuni grave, însa noi studii arata ca si unele tabieturi considerate benefice pot face de fapt mult rau organismului.
Cercetatorii citati de dailymail.co.uk vorbesc despre “pacate” care pot daunasanatatii. Iata care sunt acestea.
Opt ore de somn pe noapte, un mit
Dormi 8 ore pe noapte ca sa fii plin de energie a doua zi! Este îndemnul pe care-l primim de la specialisti cand vine vorba de pastrarea sanatatii si încercam sa-l urmam cu precizie. Se pare, însa, ca nu-i si adevarat.
“Notiunea de a dormi opt ore în fiecare noapte este o conventie moderna care te va face sa te simti si mai obosit”, spune profesorul Jim Horne, cercetator la Universitatea de Cercetare a Somnului din Loughborough. Somnul de 15 minute în timpul zilei poate fi echivalentul unei ore de somn pe timpul noptii.
Nu va spalati dintii imediat dupa masa
„Spalatul dintilor imediat dupa masa nu este recomandat”, spune medicul dentist Phil Stemmer.
Asteptati cel putin o jumatate de ora înainte de a va spala, deoarece acizii si zaharul din alimente slabesc temporar smaltul dintilor. Daca va spalati pe dinti prea repede dupa masa, de fapt periati smaltul înainte ca acesta sa se întareasca din nou.
Pozitia gresita pe toaleta
Nu mai cititi ziarul pe toaleta. Aceasta pozitie nu este cea corecta! Un studiu recent publicat de oamenii de stiinta israelieni afirma ca ghemuirea este o pozitie mai naturala decat statul pe toaleta.
Aceasta pozitie reduce riscul bolilor intestinului, cum ar fi hemoroizii. “Plasarea unei trepte sub picioare si aplecarea înainte poate fi de ajutor persoanelor cu probleme la intestin”, spune medicul englez Charles Murray.
Curatenia poate creste tensiunea arteriala
Este indicata pentru miscare, însa curatenia generala te poate si stresa. Teste realizate pe 100 de barbati si femei care faceau majoritatea treburilor casnice au aratat ca acestia aveau tensiunea arteriala mai ridicata decat cei care nu munceau atat de mult în casa.
Tensiunea ridicata era cauzata de gandurile legate de îndeplinirea sarcinilor casnice precum gatitul, curatenia sau cumparaturile.
Nu te relaxa dupa masa de seara 
Specialistii spun ca nu este bine sa mananci seara, însa studii noi arata ca poti manca daca treci peste partea de relaxare.
“Daca esti inactiv în timpul serii sau mananci chiar înainte de culcare, corpul va depune acele alimente ca grasime. Dar daca faci o plimbare de 20 de minute dupa cina nu ai niciun motiv sa nu mananci seara. Cheia pentru a nu lua în greutate este sa mananci portii mici si regulate”, spun nutritionistii englezi
Incercati sa va spalati cu apa rece
Preocuparea moderna legata de igiena personala poate fi în detrimentul pielii noastre, spune Nick Lowe, medic dermatolog la clinica Cranley din Londra.

Folosirea apei fierbinti combinata cu sapunuri abrazive poate distruge uleiurile pielii, provocand uscarea, craparea si chiar infectarea acesteia. Pentru multi dintre noi dusul zilnic nu este necesar. Daca totusi acest gand va înspaimanta, încercati macar sa folositi apa mai rece”, spune medicul.


organismului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006276 (s)