News Flash:

Tramvaiele noi vor avea o hala speciala de mentenanta. Primaria da aproape 14.000 de euro pentru proiectarea ei

20 Ianuarie 2022
363 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai

Noile tramvaie turcesti care vor ajunge la Timisoara urmeaza sa aiba o hala de mentenanta special dedicata lor. Pentru serviciile de proiectare, primaria plateste 69.020 de lei, cu TVA.
 
 
Contractul pentru proiectarea aferenta obiectivului de investitii „DALI+PT (n.r. – Documentatie de avizarea a lucrarilor de interventie, respectiv Proiect Tehnic) Hala inchisa pentru mentenanta tramvaielor noi” a fost semnat de reprezentantii Primariei Timisoara si firma Professional Engineering Consulting SRL, din Bucuresti.

Pentru serviciile de proiectare a halei de mentenanta, Primaria Timisoara va plati 58.000 de lei, fara TVA (69.020 lei cu TVA, echivalentul a aproape 14.000 de euro). Acestea cuprind:

elaborarea DALI (inclusiv studiu topografic, geotehnic si documentatii cadastrale) + documentatia necesara obtinerii tuturor acordurilor si avizelor stabilite prin Certificatul de Urbanism
elaborarea proiectului pentru autorizarea lucrarilor si obtinerea Autorizatiei de construire
elaborarea PT de executie
asistenta tehnica de specialitate, pana la finalizarea implementarii proiectului
Termenul de executie pentru lucrarile de proiectare este de 180 de zile, impartite astfel:

60 de zile de la data emiterii ordinului de incepere pentru intocmirea DALI,
60 de zile pentru obtinerea Autorizatiei de construire,
60 de zile de la transmiterea de catre Achizitor a comenzii pentru Proiectul Tehnic, Caietele de Sarcini si ale Detaliilor de Executie.
Hala va fi una inchisa, care le va asigura tramvaielor Bozankaya venite din Turcia conditiile necesare de temperatura (minim 5°C), umiditate si praf impuse de catre producator, se arata in tema de proiectare. In plus, pardoselile vor trebuie sa fie anticorozive si antiderapante, iar tamplaria etansa si rezistenta la foc. Terenul pe care se doreste construirea halei apartine Societatii de Transport Public Timisoara (STPT), fiind chiar langa sediul acesteia. Va fi posibil si accesul auto, din strada Banatul.

Dupa intocmirea proiectului, primaria va lansa o licitatie pentru gasirea unui constructor.

Primul tramvai nou al Timisoarei a plimbat pentru prima data calatori in decembrie 2021. Acesta a fost inaugurat la Muzeul de Transport „Corneliu Miklosi”, dupa care a fost scos pe linia 2. In el au urcat atunci primarul Timisoarei si viceprimarul Latcau, dar si reprezentantii Bozankaya si angajati ai primariei. A oprit in statii si a luat si calatori. A intrat ulterior in trafic. De atunci, alte doua tramvaie turcesti – din seria de 21 – au ajuns in orasul de pe Bega.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004124 (s)