News Flash:

Traian Basescu reactionează dupa afirmatiile lui Sebastian Ghita privind dosarul lui Dan Voiculescu

21 Martie 2018
1386 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat 1

Fostul presedinte Traian Basescu a reactionat, marti seara, dupa declaratiile lui Sebastian Ghita privind marturisirile pe care i le-ar fi facut in privinta dosarului lui Dan Voiculescu, si spune ca a aflat judecatorul din dosar in momentul in care a intrebat cine e magistratul interceptat in toaleta si in pat.
"La asta nu o sa va raspund niciodata. Ma indoiesc ca la mine ar putea exista inregistrari care probeaza ilegalitati ale statului. Eronata interpretare", a declarat Traian Basescu, raspunzand la intrebarea daca are inregistrari cu Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, in care cei doi vorbesc despre dosarul lui Dan Voiculescu.

Fostul parlamentar Sebastian Ghita a declarat, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, ca Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in urma unui plan pus la punct de Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, lucru pe care il stie de la fostul presedinte Traian Basescu.

"Si de aceea Traian Basescu spune: <Eu doar ca nu m-am opus, pentru ca Kovesi cu Coldea au venit si mi-au spus gata, il luam cu fulgi cu tot, schimbam judecatoarele>. Si chiar intreba <Domnul Ghita, si eu ce era sa fac? Sa spun nu domne, opriti-va, nu e bine, dati presa peste cap>. Mai era si o chestiune personala contra trustului. Mi-a spus ca s-a si gandit ca poate e toxica asa o putere mare mediatica in societate, ii deranja si pe cei din ambasade, si atunci Traian Basescu spune ca a mers cu valul si ca nu s-a opus, chiar daca ar fi trebuit sa treaca peste orice chestiune personala. In calitate de presedinte al Romaniei nu poti lasa procuratura sa ia jurnalistii din sedii, sa le inchida gura, sa ii lase fara bani, sa ii aresteze; ca atunci nu mai esti presedinte si aia nu mai e tara", a declarat Sebastian Ghita, pentru Evenimentul Zilei.
Intrebat daca a considerat "toxica" puterea pe care o avea trustul condus de Dan Voiculescu, Basescu a spus: "Lucrul acesta l-am exprimat si public cand am vrut sa introduc in strategia nationala trusturi de presa care sunt vulnerabilitate".

Fostul presedinte spune ca a pus intrebari legate de procurorul Mustata, care se afla in completul de judecata a lui Voiculescu, cand a aflat ca a fost interceptat in toaleta.

"Am ras de m-am prapadit inainte de condamnarea lui Voiculescu cand am aflat chestiunea cu Mustata, in WC cum tragea apa. Si cand e vorba despre un judecator, am intrebat: <Care ati facut inregistrarile in patul omului, in garsoniera unde mergea la amanta?>. Era vorba de un judecator, orice sef de stat ar intreba despre ce e vorba. Am primit raspunsuri, dar nu tin sa le fac publice, am aflat cu ocazia asta ca era completul care il judeca pe puscariasul Voiculescu", a mai spus Basescu la Romania TV.

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), prejudiciul fiind stabilit la 60 de milioane de euro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004911 (s)