News Flash:

Scolile, INCHISE vineri in Bucuresti

21 Martie 2018
918 Vizualizari | 0 Comentarii
scoli inchise3

Primarul Capitalei Gabriela Firea anunta ca unitatile de invatamant vor fi inchise in Bucuresti vineri, din cauza conditiilor meteorologice.
"In urma discutiilor avute cu reprezentantii ANM, care ne-au anuntat ca vremea se va inrautati semnificativ si ca va ninge in continuare toata saptamana, dar ca vineri vantul se va intensifica si ninsoarea va fi mai abundenta, am decis ca, pentru siguranta copiilor nostri, cursurile in unitatile de invatamant de stat din Capitala sa fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabila, pe care mi-o asum in calitate de Primar General, din dorinta de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme", a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presa.

Edilul a anuntat ca a luat decizia dupa discutii cu prefectul Capitalei, reprezentantii Inspectoratului General Scolar si cu reprezentantii ANM.

Anterior, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca analizeaza, impreuna cu specialistii ANM si cu reprezentantii Inspectoratului General Scolar daca este cazul ca joi si vineri sa se inchida scolile in Bucuresti, avand in vedere ca sunt anuntate ninsori.

"Vom lua o decizie in ceea ce priveste posibilitatea de inchidere a scolilor joi si vineri. Ne-am pus problema, avand in vedere ca joi si vineri ninge din nou", a declarat, la Antena3, Gabriela Firea.

"Miercuri, in conditiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales in partea Moldovei. Vom avea in Banat, Moldova, Ardeal precipitatii sub forma de ninsori, iar in Muntenia si Dobrogea precipitatii mixte care vor favorizarea poleiul. Joi dimineata va fi ger, iar in noapte de joi spre vineri vor fi precipitatii moderate cantitativ, predominante sub forma de ninsori. Joi noapte si pe parcusul zilei de vineri sa avem din nou cantitati importante, predominante de ninsori. Treptat in noaptea de joi spre vineri vor fi conditii care vor favoriza viscolirea stratului de zapdata. In aceasta dupa-amiaza vom transmite o prognora specializata pentru Capitala pentru ca joi si vineri urmeaza un episod mai degraba de iarna", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

"Dupa 26 martie ne asteptam ca vreme a sa intre intr-un proces de incalzire, sa inregistram valori pozitive, pe 27-29 martie intre 11 si 16 la nivelul intregii tari, 15 si 16 grade in sudul si vestul tarii", a mai precizat reprezentantul ANM.


meteorologice gabriela firea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1847 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004873 (s)