News Flash:

Toader: Inevitabil luni voi discuta cu ministrul Justitiei din Serbia si despre Sebastian Ghita

20 Martie 2018
991 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, ca saptamana viitoare va avea o intrevedere cu omologul sau din Serbia, unul dintre subiectele care vor fi abordate fiind ”inevitabil” legat de Sebastian Ghita.
”Saptamana viitoare, lunea viitoare, la ora 10, voi avea o intrevedere cu ministrul Justitiei din Serbia. Evident vom discuta instrumentele juridice de cooperare dintre cele doua state, dar inevitabil va fi si subiectul acesta. In aceeasi zi, la orele 11.30, voi avea o intrevedere oficiala si cu presedintele Curtii Constitutionale din Serbia. Noi nu putem lua nicio masura, nu putem face niciun demers de natura sa se suprapuna, sa afecteze activitatea judecatorului independent, ca si cel din Romania, judecatorului din Serbia. Ce putem sa facem noi si ce spun eu ca am facut - cu promptitudine am raspuns la toate solicitarile pe care le-au formulat”, a declarat Tudorel Toader.

El a tinut sa precizeze ca nici ministrul Justitiei din Romania, nici instantele de judecata din Romania nu pot genera masuri de accelerare a solutionarii cauzei de catre instanta competenta din Serbia.

”Ministrul ramane si trebuie sa ramana pe latura administrativa a activitatii de infaptuire a Justitiei, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un condamnat aflat intr-o tara cu care noi avem instrumentele juridice penale de cooperare. Dosarul se afla pe rolul instantei competente din Serbia. Saptamana trecuta instanta (din Serbia - n.r.) a solicitat relatii suplimentare cu privire la natura continutului infractiunilor pentru care este acuzat si condamnat, cu privire la modalitatea de desfasurare si incadrarea juridica. Judecatorii au solicitat lamuriri suplimentare faptice cu privire la activitatea infractionala pe care sa le detina si sa decida in momentul in care vor intra in faza de deliberari si de decizie a respectivei cauze”, a mai spus ministrul Justitiei.


serbia sebastian ghita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005646 (s)