News Flash:

Topul celor mai lenese tari din lume: Ghici unde se situeaza Romania

29 Martie 2018
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
noi astia lenesi mergem in rai sau vine cineva dupa noi 1

Oamenii de stiinta din Statele Unite au strans date din toata lumea, culese din telefoanele oamenilor, pentru a vedea cat de activi suntem noi de fapt. Acestia, care fac parte din cadrul Universitatii Stanford, au analizat date care echivaleaza cu peste 68 de milioane de zile de mers pe jos si au ajuns la o medie. Media pasilor zilnici pe care oamenii de peste tot din lume ii fac este de 4.961.

Pe primul loc in topul celor mai activi oameni se regaseste Hong Kong-ul, cu o medie de 6.880 de pasi pe zi, in stimp ce la polul opus al clasamentului sunt indonezienii, care pasesc in medie doar de 3.513 ori. Studiul a gasit si detalii destul de interesante care ar putea ajuta in lupta impotriva obezitatii. Cele mai multe dintre smartphone-uri au accelerometre incorporate care inregistreaza numarul zilnic de pasi. Cercetatorii au avut acces la aceste date pentru a-si putea realiza studiul. Mai mult de 700.000 de oameni au participat la el.

Scott Delp, unul dintre profesorii care au participat la studiu spune ca acesta este de o mie de ori mai detaliat decat oricare altul de acest gen realizat pana acum. In plus, cercetatorii de la Stanford au aflat ca numarul mediu de pasi parcursi de cetatenii unei anumite tari nu are prea mare legatura cu gradul de obezitate pe care il regasim in respectivul stat. Ei si-au dat seama ca exista o inegalitate destul de pronuntata intre cei mai harnici si cei mai lenesi. Asta inseamna ca oamenii sunt impartiti in extreme. Cu cat aceasta discrepanta este mai mica intr-un stat, cu atat gradul de obezitate este mai redus, noteaza BBC.

In ceea ce priveste Romania, ne putem da seama din graficul de mai sus ca media se situeaza undeva in partea superioara a clasamentului. Asta inseamna ca nu suntem nici prea lenesi, dar nici prea activi. De altfel, mai toata Europa se incadreaza in acest tipar. La polul opus, putem observa tari precum Rusia sau China, care sunt extrem de mari si extrem de active.


stanford obezitatii scott delp
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006250 (s)