News Flash:

O mama disperata a apelat la specialisti, terorizata de violentele fiicei de sase ani. Ce au sfatuit-o psihologii

28 Martie 2018
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
mama

O mama singura, disperata din cauza ca nu-si putea controla fiica extrem de violenta, a reusit sa gaseasca rezolvarea situatiei dupa ce a apelat la ajutor de specialitate. Psihologii i-au propus o tehnica noua pentru a putea tine in frau nervozitatea micutei.

Lisa, o femeie in varsta de 29 de ani, care locuieste impreuna cu parintii ei din Oldbury, Birmingham, se lupta cu crizele de furie ale fiicei sale de numai sase ani, aceasta ajungand sa-si loveasca mama cu diferite obiecte, sa o muste sau sa o traga de par, scrie The Daily Mail.

Ca in mai toate cazurile, bunica fetei, in varsta de 57 de ani, intervine in mod constant pentru a-i lua apararea copilei, in ciuda faptului ca a fost supusa in mod regulat temperamentului violent al acesteia.

Pentru ca si-a dat seama ca nu o poate scoate la capat cu Demi, Lisa a cerut ajutor de specialitate, psihologii recomandandu-i femeii sa lucreze la atitudinea pe care o are atunci cand interactioneaza cu fiica ei.


Psihologii au avertizat-o pe tanara mama ca problema care a dus la aceasta situatie este lipsa claritatii cu privire la cine detine controlul in familie. Acestia au sfatuit-o pe Lisa sa foloseasca tehnici de negociere, oferind alternativele mai degraba decat sa provoace copilei manie prin impunerea unor reguli.

Negocierea cu un copil violent

Psihologii au avertizat-o pe tanara mama sa nu incerce sa se impuna in fata unui copil care se confrunta cu probleme de comportament si sa incerce sa negocieze. Expertii recomanda cooperarea intr-un mod deschis atunci cand propun ceva copilului, deoarece cei mai multi vor fi mai receptivi atunci cand le vor fi oferite alternative. De exemplu, in loc sa spui „pune-ti pantofii acum“, incearca „vrei sa iti pui pantofii prima data sau bluza?“.

In plus, se recomanda fermitate in fata copilului si apelarea la tehnicile de negociere pentru a ajuta la difuzarea situatiilor tensionate.

Pe masura ce increderea Lisei a crescut, ea a devenit mai ferma in fata fiica sale, reusind sa progreseze in ceea ce priveste educatia fiicei sale de numai sase ani. Dupa sase saptamani, comportamentul lui Demi s-a transformat complet, iar lisa marturiseste ca actiunile violente au incetat din momentul in care a inceput sa aplice tehnica invatata.

adevarul.ro

 


mama psihologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006801 (s)