News Flash:

Timisoara primeste zero lei din fondul de rezerva al Guvernului Citu

7 Octombrie 2021
368 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Guvernul a impartit banii din fondul de rezerva, iar Timisoara nu a primit niciun leu, desi municipalitatea ceruse bani pentru Colterm. Primarul Dominic Fritz crede ca este vorba despre razbunare politica si spune ca nu este normal sa nu fie alocat niciun leu in Timisoara, in conditiile in care orasul contribuie masiv la bugetul de stat.
 
„Din 1 miliard de lei pentru municipiile, orasele si comunele Romaniei, Timisoara nu a primit niciun leu. La fel ca celelalte localitati din Timis conduse de primari USRPLUS, Dumbravita, Cenad, Foeni. Aceste alocari de fonduri nu sunt «cadouri guvernamentale», ci reprezinta bani pentru nevoile urgente ale localitatilor noastre, pentru care contribuim in mod generos la bugetul de stat. Medgidia, oras din judetul Constanta pe care il respect, are 10% din locuitorii Timisoarei si a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timisoara – nimic.

Miroase a razbunare politica. Dar cu ce sunt de vina timisorenii pentru ce se intampla la Bucuresti? Banii din Fondul de rezerva nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timisoara merita sustinuta de catre Guvern, oricine ar fi primarul Timisoarei”, transmite primarul Timisoarei.

Dominic Fritz spune ca Timisoara contribuie substantial la bugetul de stat al Romaniei, dar nu primeste bani pe masura contributiei.

„Nu doar acum, se intampla de 30 de ani. De 30 de ani Timisoara contribuie mai mult la bugetul tarii decat primeste. Adevarul este ca Timisoara este ce este prin forte proprii, datorita spiritului antreprenorial al timisorenilor si investitorilor care au vazut potentialul orasului.

Nevoia urgenta a momentului, pentru Timisoarei este sustinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficarii orasului. Cvadruplarea (!!!) pretului de gaz nu va putea fi suportata doar de bugetul local si nici de abonatii Colterm. E matematic imposibil. Daca vrem sa avem caldura in spitalele, scolile si gospodariile Timisoarei in aceasta iarna, Guvernul va trebui sa isi asume o parte a poverii”, a conchis Fritz, care nu a anuntat cati bani a cerut Primaria Timisoara din fondul de rezerva.

Va reamintim, 29,2 milioane de lei din fondul de rezerva al Guvernului Romaniei au fost impartiti la primariile din judetul Timis. Cei mai multi bani raportat la o primarie ajung la Dumbrava, cu edil UDMR, dar grosul ajunge la cele cu primari PNL. Si social-democratii primesc cate putin, in timp ce cele patru localitati cu edili USRPLUS nu primesc niciun leu. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006225 (s)