News Flash:

Tijele de papadie detoxifica ficatul si colonul, stimuleaza digestia, amelioreaza diabetul, dizolva calculii biliari

11 Aprilie 2016
148507 Vizualizari | 0 Comentarii
papadia
Papadia deschide sezonul recoltarii plantelor medicinale din flora spontana. Este considerata gresit, de o mare parte a populatiei, ca fiind o buruiana incomoda si nefolositoare, pentru ca, asa cum arata toate studiile farmacologice, aceasta planta medicinala este deosebit de valoroasa.

Papadia infloreste in martie-aprilie pe aproape orice suprafata cu iarba. Caplanta medicinala, are doua proprietati remarcabile: ajuta in bolile hepatice si bolile biliare. Intreaga planta are efect tamaduitor: primavara, inainte de inflorire, se colecteaza frunzele, toamna radacinile, iar tulpinile se culeg in timpul infloririi. In aceste perioade, organele respective ale plantei au cea mai mare cantitate de latex si de principii active.

Radacinile de papadie contin taraxacina
 - un principiu amar deosebit de valoros in tratarea bolilor digestive. Frunzele contin proteine, glucide, vitaminele A, B, C si D.

Cura cu tije de papadie proaspete este cea mai simpla si mai eficienta forma de administrare a acestei plante medicinale. Dupa cum spun specialistii in fitoterapie, este bine sa se consume tijele de culoare mai galbuie, inainte de inflorire, care se mananca pe stomacul gol, cate 5‑8 tulpini pe zi, timp de 10‑14 zile. 

Intervalul de recoltare este martie-aprilie, dar inainte de aparitia pufului. Se culeg cu tot cu floare, se spala, se inlatura inflorescentele apoi se mesteca lent. Pentru cei care nu suporta gustul foarte amar, se recomanda ca aceste tulpini sa fie amestecate si consumate in miere de albine.

Beneficiile curei cu tulpini de papadie
Tijele si frunzele de papadie purifica ficatul si colonul de toxine, regleaza si stimuleaza digestia. O astfel de cura ar trebui urmata de toti cei cu dischinezie biliara si hepatita, papadia fiind un drenor hepatic de exceptie si un foarte bunstimulent al functiei vezicii biliare si a activitatii ficatului. Tulpinile proaspete potdizolva fara dureri calculul biliari.

De asemenea, este bine ca diabeticii sa manance, zilnic, 10-15 tije florale de papadie sau sa consume salata din frunze. Exista studii recente care scot in evidenta faptul ca o cura de cateva saptamani cu tije si frunze de papadie, corelata cu o alimentatie adecvata, amelioreaza diabetul considerabil, permitind insulino-dependentilor sa reduca perogresiv doza de insulina si chiar, la indicatia medicului, sa renunte complet la ea.

Oamenii bolnaviciosi, care se simt abatuti si obositi, ar trebui sa faca o cura de 14 zile cu tulpini proaspete de papadie.

Datorita efectului sau depurativ, ajuta si in artrita si reumatism, iar inflamatiile ganglionare se amelioreaza dupa o cura de trei-patru saptamani cu tulpini proaspete.

papadia planta medicinala latex drenor hepatic amelioreaza diabetul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006271 (s)