News Flash:

Tariceanu, mesaj de ultima ora pentru Iohannis

6 Februarie 2017
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, ii transmite presedintelui Klaus Iohannis sa se implice pentru a evita o escaladare a manifestatiilor din strada si sa abandoneze "planurile de anulare a rezultatului alegerilor" parlamentare, deoarece in caz contrar va trebui sa-si asume "o grea raspundere fata de poporul roman".
"Va solicit in modul cel mai ferm sa renuntati la incercarea antidemocratica de a inversa rezultatul alegerilor, sa abandonati activitatile Dumneavoastra neconstitutionale si sa luati acele masuri la care va obliga functia, pentru ca actiunea politica democratica si responsabila sa ia locul escaladarii manifestatiilor stradale. In caz contrar, pe langa faptul ca nu veti reusi sa va duceti la bun sfarsit planurile de anulare a rezultatului alegerilor, va asumati o grea raspundere fata de poporul roman", afirma Tariceanu luni, intr-o scrisoare deschisa adresata sefului statului.
Potrivit presedintelui Senatului, Klaus Iohannis este obligat, prin functia pe care o detine, sa se supuna majoritatii votului popular de la alegerile parlamentare din 11 decembrie si sa accepte ca partidele pentru care a "militat" au ramas in opozitie.
"Presedintele Romaniei ar fi trebuit sa fie primul care sa indemne ca dialogul politic purtat in Parlament sa ia locul demonstratiilor de strada o data cu abrogarea OUG 13/2017. Tacerea Dumneavoastra este un indemn implicit la escaladarea protestelor devenite nelegitime o data cu abrogarea Ordonantei si este mai mult decat graitoare in legatura cu planul instaurarii 'guvernului meu', contrar rezultatului alegerilor", sustine Tariceanu.
Presedintele Senatului aminteste ca a facut un apel la toti liderii politici pentru ca demonstratiile de strada sa inceteze, deoarece considera ca situatia poate degenera si poate scapa de sub control, iar efectele ar putea fi imprevizibile.
"Motivul demonstratiilor pentru unii, pretext pentru altii, a fost procedura prin care Guvernul a adoptat Ordonanta. Cabinetul Grindeanu a facut pasul inapoi, ceea ce poate fi interpretat ca o recunoastere implicita a greselii comise in aceasta speta. Decizia Guvernului de abrogare a OUG 13/2017 demonstreaza fara echivoc ca nu a existat o agenda ascunsa si nici nu avea vreo anumita 'dedicatie'. Daca Ordonanta ar fi fost motivul real al prezentei in strada a multor manifestanti, era normal ca dupa abrogarea ei protestul sa inceteze. Nu s-a intamplat asa, pentru ca o parte a demonstrantilor a trecut la o noua revendicare: demisia Guvernului", spune Calin Popescu-Tariceanu.
In opinia presedintelui Senatului, actiunile sefului statului l-au "consacrat drept partizan activ al unor forte politice si oculte" si l-au "descalificat din rolul de moderator conferit de Constitutie".
"Din informatiile mele directe, din relatarile presei, dar mai cu seama din afirmatia Dumneavoastra, cum ca 'romanii mei se afla in strada', rezulta ca masa demonstrantilor a fost alcatuita din doua categorii: cetateni cu simpatii politice diverse, dar sincer nemultumiti de Ordonanta, si a doua categorie, sustinatori ai partidelor care au pierdut de o maniera categorica alegerile si pentru care aceasta era un bun pretext pentru anularea rezultatului alegerilor. Printre acestia din urma va numarati si Dumneavoastra, fiind chiar unul dintre promotori", mai sustine Calin Popescu-Tariceanu, in scrisoarea deschisa.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007764 (s)