News Flash:

BOMBA! Iohannis le-a promis liderilor europeni ca-l va pune premier pe Dacian Julien Ciolos

5 Februarie 2017
1411 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis 94
Guvernul Sorin Grindeanu a decis sa abroge Ordonanta de Urgenta 13/2017, referitoare la modificarile aduse Codului de Procedura Penala, dar iata ca protestele din tara nu par sa se opreasca.

Astfel, se poate observa foarte usor ca tinta presedintelui Klaus Werner Iohannis (principalul agitator al maselor) nu fost abrogarea ordonantei, ci schimbarea puterii politice din Romania. Chiar daca dupa alegerile din 11 decembrie 2016, PSD si ALDE au obtinut un scor de peste 55 la suta impreuna si au dreptul sa guverneze tara, Klaus Iohannis este de alta parere. 

El vrea sa aiba din nou "Guvernul lui". 

Si uite asa, rezultatele unui vot democratic, pot fi rasturnate prin metode mai putin democratice, situatie care a mai fost inregistrata in Romania si dupa evenimentele tragice din clubul Colectiv, atunci cand a fost rasturnat Guvernul Victor Ponta si instalat ca premier Dacian Ciolos, tehnocratul colorat liberal. De altfel, saptamana trecuta, presedintele Klaus Werner Iohannis a avut o discutie cu mai multi lideri europeni la Bruxelles si le-a promis acestora ca-l va pune premier, imediat cum va avea ocazia pe Dacian Julien Ciolos. Se pare ca pentru Iohannis si pentru liderii europeni nu conteaza rezultatele votului din 11 decembrie. Pentru ei nu conteaza ca aproape 4 milioane de romani au votat PSD si ALDE, pentru ei conteaza doar sa-si puna oamenii de incredere in fruntea Guvernului. Si uite asa sunt folositi romanii neinformati pentru a deturna un Guvern, pentru manevrele oneroase ale presedintelui Klaus Werner Iohannis si ale liderilor europeni. 

Nu trebuie uitat faptul ca aceste promisiuni vin dupa imixtiunile in politica interna a Romaniei a celor 6 ambasadori ai Belgiei, Canadei, Frantei, Germaniei, Olandei si Statelor Unite. 

Cei sase au transmis, într-o declaratie comuna, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG privind Codurile penale, cerand retragerea initiativei pe motiv ca "submineaza" pozitia Romaniei si o îndeparteaza de parcursul european si al statului de drept. Declaratia a fost transmisa de catre Ambasada Frantei, în numele ambasadelor Belgiei, Canadei, Frantei, Germaniei, Olandei si Statelor Unite. Potrivit declaratiei comune, semnatarii spera ca Executivul roman "va schimba acest curs nesanatos". "In timp ce amendamente la legile si procedurile existente sunt necesare ocazional, aceste schimbari trebuie facute doar printr-un proces comprehensiv si de reala consultare a tuturor factorilor interesati", se mai arata în mesaj. Ce s-ar fi intamplat daca un ambasador al Romaniei in Belgia, Canada, Franta, Germania, Olanda sau SUA ar fi criticat politica interna a acestor tari?

Ce s-ar fi intamplat daca vreun ambasador roman ar iesi cu declaratii publice impotriva politicilor interne din aceste mari tari? 

Cu siguranta acel ambasador ar fi fost trimis imediat acasa. Iata ca ceea ce in alte tari civilizate este interzis, in Romania este permis.  Dar de unde aceasta imixtiune a ambasadorilor straini in politica interna a Romaniei? Lucrurile sunt cat se poate de clare. In programul de guvernare al PSD - ALDE pentru perioada 2016-2020, se pune un accent extrem de mare pe reindustrializarea Romaniei. Toate aceste intentii ale Guvernului deranjeaza la culme Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii. 

De ce se intampla asta? 
Aceste state din UE au nevoie de forta de munca a Romaniei (o forta de munca extrem de bine calificata si foarte ieftina) si o reindustrializare a tarii ar insemna ca oamenii sa ramana aici, sa munceasca aici pe salarii competitive si sa nu mai plece in strainatate. In plus, o reindustrializare masiva a Romaniei ar duce la scaderea importurilor, stiut fiind faptul ca romanii consuma inclusiv oua sau fructe din import, pentru ca fermierii din strainatate au subventii mult mai mari de la stat si isi permit sa vina cu preturi mult mai competitive la produsele lor. Practic, daca Romania s-ar reindustrializa in urmatorii ani, ar deveni un concurent foarte puternic pe piata economica din lume si asta ar incurca serios planurile Uniunii Europene si ale SUA. 
Iata de ce fac presiuni ambsadorii sa iasa lumea in strada, sa dea jos Guvernul Romaniei. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004939 (s)