News Flash:

Liviu Dragnea contesta la Tribunal decizia de condamnare

6 Februarie 2017
1089 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea01
Liviu Dragnea, presedintele PSD, a depus la Tribunalul Bucuresti o contestatie la executare in dosarul Referendumului, in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind primul termen pentru data de 15 februarie. Actiunea este o cale extraordinara de ataca.
Potrivit legii, contestatia impotriva executarii hotararii penale se poate face : cand s-a pus in executare o hotarare care nu era definitiva; cand executarea este indreptata impotriva altei persoane decat cea prevazuta in hotararea de condamnare; cand se iveste vreo nelamurire cu privire la hotararea care se executa sau vreo impiedicare la executare; cand se invoca amnistia, prescriptia, gratierea sau orice alta cauza de stingere ori de micsorare a pedepsei.
Cauza a fost inregistrata vineri, 3 februarie, dupa ce joi, Liviu Dragnea declara ca hotararea sa de condamnare nu este completa, afirmand ca fosta presedinta a Curtii Supreme Livia Stanciu s-a pensionat fara sa semneze motivarea in cazul sau, desi legea prevede ca avea obligatia sa isi incheie toate motivarile.
''A doua actiune este contestatie la executare adresata Tribunalului Bucuresti pentru ca, avocatii spun, studiind Codul penal si de procedura penala care nu este deloc ambiguu, practic eu nu am hotararea de condamnare. Hotararea de condamnare a unui cetatean roman trebuie sa contina trei elemente - partea introductiva, dispozitivul (acel anunt) si expunerea care cuprinde de fapt toata motivarea. Eu, dupa aproape 10 luni de zile, nu am aceasta motivare - asta inseamna ca hotararea nu este completa'', a spus presedintele PSD cu privire la condamnarea sa. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004905 (s)