Pentru orice boala poate exista, daca avem parte de vointa si incredere, si untratament natural, pe langa cel medicamentos, pe care ni-l recomanda cu ardoare, mereu, medicii.
Urzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone etc. Gratie acestui bogat continut ele sunt folosite ca aliment precum si ca plante medicinale in cure pentru regenerarea organismului si pentru detoxifierea lui.
Urmatoarea reteta este un veritabil miracol. Are la baza urzicile. Este vorba despre un vin. Da, ati inteles bine, e un vin. Este foarte bun pentru anemie, circulatie, organism slabit, afectiuni digestive etc. Ar trebui sa toate persoanele in varsta, dar nu numai, sa urmeze o cura pe an din acest miraculos produs, plin de fier natural.
Pentru preparare aveti nevoie de:
- 1 kg de urzici
- 1 kg zahar (incercati sa il luati pe cel cat mai natural: brun nerafinat sau de melasa)
- 2 lamai
- o bucatica de drojdie
Urzicile spalate bine se dau prin masina de tocat carne. Separat, pe aragaz, se fierb 3,5-4 l apa cu zaharul. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu urzicile. Se adauga cele 2 lamai taiate rondele si bucatica de drojdie. Se lasa la macerat 8 zile. Cu atentie, se amesteca in fiecare zi, apoi se strecoara prin tifon des. Se pastreaza in sticle, la frigider.
Acest preparat se administreaza cate o cescuta inainte de fiecare masa.
Comentarii (0)