News Flash:

Chiriasii ANL au iesit in strada

20 Martie 2016
1213 Vizualizari | 0 Comentarii
anl timis
Zeci de chiriasi ANL care nu-si pot cumpara apartamentele din blocurile neintabulate de primarie au iesit, joi dupa-amiaza, in fata imobilelor, cu toata familia: cu copii, cu animale de companie si fel de fel de bannere. Oamenii si-au scos bagajele in fata blocurilor si au anuntat primaria ca pleaca in… Congo.
„Ne-am adunat pentru ca nu mai credem in promisiunile primariei, au trecut doi ani de cand ni se spune ca au inceput demersurile de intabulare, insa acestea nu au inceput nici acum. Suntem adusi in pragul exasperarii, nu stim in ce alt mod am putea sa mai convingem autoritatile ca trebuie sa aplice legea ANL. In mod cu totul simbolic, ne-am pregatit bagajele, sa plecam din tara, aceasta este singura sansa pe care o mai avem, singura posibilitate care ne ramane, dupa ce autoritatile guvernamentale si locale efectiv ignora ceea ce se intampla aici. Sunt familii cu copii, aici este viitorul tarii si, cu toate acestea, suntem tratati ca ultimii oameni”, ne-a spus Radu Trifan, unul dintre organizatorii protestului-petrecere.
„Am primit termenul limita: Pastele Cailor”, „BMW X5 ANL Limited Edition”, „Ioachim Miloia da in judecata Primaria Timisoara pentru defaimare”, „ANL Timisoara Bl. B8-B12 Aici Locuieste Sfantul Asteapta”, „Cedez BMW pentru ANL”, „Pana se rezolva intabularea, iar expira contractarea”, „Asteptam intabularea ne apuca pensionarea”, „Bine ati venit la blocurile care nu exista”, „Ne-am saturat sa platim pentru greselile voastre”, „ANL 2009 Program guvernamental – ANL 2016 Tun imobiliar”, „ANL Nimeni nu-i mai presus de lege”, „Keep Calm si asteapta intabularea”, „Vinovati ca suntem tineri” – sunt doar o parte dintre mesajele transmise de chiriasii ANL de pe Ioachim Miloia, scrise fie pe bannere, fie pe tricouri sau pe bucati de cearsafuri puse pe blocuri, scrie tion.ro.
Blocurile B8-B12 au fost finalizate in 2009, atunci cand tinerii le-au primit de la primarie. Pana in 2014 chiriile au fost modice, dar atunci s-au implinit cei cinci ani de cand chiriasii puteau sa si le cumpere. Nu s-a intamplat asta, pentru ca s-a descoperit ca blocurile au fost ridicate fara autorizatie de constructie. Insa Primaria Timisoara a marit chiria, fara baza legala, acuza chiriasii.
„Blocurile au fost terminate si noi am intrat in ele in 2009, in 2014 au inceput sa expire contractele de cinci ani si au fost doua categorii: cei care au implinit 35 de ani platesc din 2014 chirii majorate, iar cei care au implinit pe parcurs 35 de ani li s-au majorat pe parcurs chiriile. Cred ca mai sunt unul sau doi care nu platesc in prezent chirii majorate”, ne-a mai spus Trifan.
Inainte sa implineasca 35 de ani oamenii au platit cam 57 de lei, lunar, pentru un apartament cu doua camere, asa cum spune legea, iar chiriile au fost crescute la 652 de lei, lunar, pentru un apartament cu doua camere.
„Vrem sa cumparam apartamentele, nu sa platim chirie. Vrem banii sa nu-i mai pierdem, sa nu-i mai aruncam pe geam. Locuiesc aici din 2009, de cand am primit apartamentele fara apa, fara curent, fara gaz. Luna trecuta am platit 500 de lei cheltuielile de intretinere plus 530 lei chiria, pentru o camera de 44 de metri patrati”, s-a plans Sanela Nicolici.

blocurile congo anl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004669 (s)