News Flash:

Spania cere excluderea României de la Cupa Mondială de Rugby

1 Iunie 2022
593 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania Rugby

Spaniolii de la Mundo Deportivo susțin că România ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială de rugby de anul viitor, din cauza folosirii lui Jason Tomane (27 de ani). 

Jason Tomane este un rugbist din Noua Zeelandă, naturalizat și folosit pentru pentru prima de dată de „stejari” într-un meci test cu reprezentativa Uruguay-ului, pe 7 noiembrie 2021. Între timp, el a îmbrăcat tricoul României și în 4 partide oficiale din Rugby Europe. 

Spaniolii vor excluderea României de la Cupa Mondială

Spaniolii consideră că Tomane a încălcat o regulă a Federației Internaționale, cea care prevede că un jucător poate evolua pentru o altă națională decât cea din țara natală doar dacă timp de trei ani consecutivi nu îi părăsește mai mult de 60 de zile teritoriul. Așadar, între 2018 și 2021, Tomane nu ar fi trebuit să lipsească mai mult de 60 de zile din România. 

Jurnaliștii de la Mundo Deportivo i-au luat la puricat pozele de pe Instagram și au ajuns la concluzia că Tomane ar fi încălcat regula în 2019. 

Într-o imagine publicată de soția rugbistului pe Instagram, în februarie 2022, scria: „Am fost la Sinagoga din Szeged, a doua cea mai mare din Ungaria, a patra cea mai mare din lume. Încă nu îmi vine să cred că am locuit aici timp de 3 luni în 2019”. 

Spaniolii folosesc acest argument și susțin că Tomane nu a cerut nicio derogare specială de la regulă pentru a petrece 90 de zile departe de România. 

Tomane s-ar fi aflat în Ungaria în acea perioadă. Pe contul său de Instagram apare o postare din august 2019, alături de soție, iar locația menționată este Szeged.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008389 (s)