News Flash:

Trei medalii de aur au fost obtinute de copiii de la ACS Floreta Timisoara

9 Iulie 2021
859 Vizualizari | 0 Comentarii
ACS Floreta Timisoara

ACS Floreta Timisoara a castigat trei titluri la Campionatul National de Scrima pentru Copii, arma floreta: Karina Tal – 13 ani, Felix Dogariu – 13 ani si Filip Efros – 11 ani. Clubul banatean numara 3 medalii de aur si una de argint, devenind cel mai bun club in clasamentul general pe medalii, la Nationale, pe toate cele trei arme.

“Este o performanta muncita si meritata de sportivii nostri si suntem mandri ca venim acasa cu trei titluri nationale! Ne bucura in special succesul lor, pe care cu siguranta nu il vor uita niciodata, toti trei fiind la primul lor titlu national! 

Ne dorim sa crestem baza nationala de sportivi si vom continua sa investim in promovarea acestui sport complex, care contribuie la dezvoltarea holistica si armonioasa a sportivilor, atat din punct de vedere fizic, cat si mental si emotional. Invitam tot mai multi copii sa incerce scrima, la noi la club sau la alte cluburi nationale. Multumim organizatorilor pentru o desfasurare impecabila si in siguranta a campionatului!”, a declarat Iulian Teaca, presedintele Clubului Floreta Timisoara.

“Ma bucur sa castig primul meu titlu de Campion National, am mai avut o sansa acum doua luni la o categorie mai mare unde am pierdut finala. Stiam ca plec cu prima sansa si am fost increzator! Imi doresc sa merg si mai sus, la Campionate Europene si chiar Olimpiada! A fost minunat!”, a declarat Felix Dogariu.

“Nu a fost o finala usoara, dar m-am concentrat si am luptat din toate puterile ca sa castig primul meu titlu! Mai vreau sa traiesc aceasta emotie si o să muncesc mult pentru asta!”, a spus si Filip Efros.

“Mi-am imaginat acest moment dar nu stiam ca va fi asa frumos! Am avut emotii la fiecare meci, dar am simtit ca sunt in cea mai buna forma si am reusit sa castig!”, a declarat Karina Tal, campioana nationala in premiera.

Campionatul National de Scrima pentru Copii, organizat de Federatia Nationala de Scrima, s-a desfasurat in perioada 1-6 iulie la Bucuresti, cu peste 500 sportivi participanti de la peste 40 de cluburi din tara. 

Sportivii au fost premiati de marii campioni ai scrimei romanesti medaliati olimpici, mondiali si europeni – Ana Maria Branza, Simona Gherman, Mihai Covaliu, Loredana Dinu, Laura Badea Carlescu, Claudia Vanta.

Pe langa cele trei medalii de aur, zestrea clubuluii timisorean s-a imbogatit si cu argintul obtinut de Rares Popescu.

Clubul Floreta Timisoara a fost infiintat in 2014 la Timisoara de campionii nationali la floreta Iulian Teaca si Moisuc Teofil. Clubul a pregatit pana in prezent peste 80 de sportivi la categoria floreta, avand bune rezultate nationale si internationale. De asemenea, clubul organizeaza si cursuri de amatori, pentru cei care doresc sa descopere beneficiile practicarii acestui sport.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 43 queries | Mysql time :0.017121 (s)