News Flash:

Dinamo a retrogradat în Liga a II-a pentru prima oară în istorie

30 Mai 2022
550 Vizualizari | 0 Comentarii
646x404 7

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria sa în Liga a 2-a. Inevitabilul s-a produs după mai mulți ani de agonie a clubului din Ștefan cel Mare. "Câinii" au fost ocrotiți de șansă în acest sezon și au ajuns la baraj pentru că Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș au intrat în colaps financiar și au retorgradat direct.

Totuși, echipa care a terminat pe locul 3 în a doua divizie s-a dovedit o nucă prea tare pentru formația lui Dusan Uhrin. U Cluj a câștigat în tur cu 2-0, iar la retur s-a mulțumit să apere acel avantaj. Ardelenii au deschis scorul cu un gol norocos, dar au fost egalați repede și meciul a avut suspans până spre final, însă Dinamo nu a reușit să treacă în avantaj, deși a avut ocazii, iar speranțele s-au năruit odată cu scurgerea timpului.

S-a terminat 1-1 și Dinamo va juca în sezonul viitor în al doilea eșalon.

În schimb, U Cluj revine pe prima scenă după 7 ani petrecuți în Liga a 2-a. Prima ligă a pierdut așadar o echipă de mare tradiție, dar a câștigat o alta. În sezonul viitor, eternul derby al fotbalului românesc, Steaua - Dinamo, se va juca pentru prima dată în liga secundă. Alfel, derby-ul Clujului dintre U și CFR va fi din nou un punct de atracție la cel mai înalt nivel din fotbalul autohton.

Fanii lui Dinamo au digerat cu greu cea mai mare contraperformanță din istoria clubului și forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i tempera pe cei care voiau să intre pe teren la finalul partidei. Din păcate, jucătorii lui U Cluj au fost prinși la mijloc și se vede clar că substanțele folosite de jandarmi îi afectează.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1311 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010387 (s)