News Flash:

Sotia celebrului 'El Chapo' a fost arestata in Statele Unite

23 Februarie 2021
539 Vizualizari | 0 Comentarii
Emma Coronel Aispuro

Emma Coronel Aispuro, sotia in varsta de 31 de ani a narcotraficantului mexican Joaquin 'El Chapo' Guzman, a fost arestata luni in zona unui aeroport de langa Washington DC, au transmis autoritatile federale, citeza NBC News.

Ea este acuzata ca a conspirat pentru a ajuta la distribuirea de cocaina, metamfetamina, heroina si marijuana pe teritoriul Statelor Unite.

Coronel Aispuro a fost preluata in custodia Dulles International Airport (Virginia), a fost precizat intr-un comunicat al Departamentului de Justitie.

Aispuro are dubla cetatenie

Ea este cetatean mexican si american si, aparent, l-a ajutat pe Guzman sa scape dintr-o inchisoare de maxima siguranta din Mexic, in 2015. Dupa ce el a fost prins, ea ar fi pus la cale o alta evadare din aceeasi unitate, doi ani mai tarziu, au spus autoritatile.

Guzman, in varsta de 63 de ani, a fost condamnat in 2019 la inchisoare pe viata, plus 30 de ani, pentru zece capete de acuzare, inclusiv distribuire de tone de cocaina in Statele Unite.

In documentele dezvaluite luni, autoritatile au spus ca tatal ei a fost membru al cartelului Sinaloa, organizatie condusa de Guzman timp de aproximativ trei decenii inainte ca el sa fie extradat SUA in 2017.

Coronel Aispuro si Guzman s-au intalnit in 2007 si s-au casatorit cand ea era inca adolescenta, arata documentele, potrivit carora femeia cunostea transporturile masive de droguri ale cartelului si "intelegea ca veniturile din droguri pe care le controla derivau din aceste livrari".

Documentele citeaza pe surse peste 100 de actuali si fosti membri ai cartelului Sinaloa, precum si interceptari.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005585 (s)