News Flash:

Maia Sandu, noul presedinte al Republicii Moldova

16 Noiembrie 2020
708 Vizualizari | 0 Comentarii
Maia Sandu 1

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale şi este noul preşedinte al Republicii Moldova. O arata ultimele rezultatele preliminare după numărarea a 99,77% dintre voturi.

Igor Dodon a suferit o înfrângere usturătoare şi a pierdut fotoliul de la Chişinău după ce a fost practic zdrobit de liderul proeuropean.

Maia Sandu este noul preşedinte al Republicii Moldova

După numărarea a 99.77% dintre procesele verbale, Maia Sandu conduce detaşat şi poate fi numită noul preşedinte al Republicii Moldova. Vorbim despre o diferenţă uriaşă între cei doi. Concret, liderul pro-european, Maia Sandu l-a devansat pe Igor Dodon având un procent de 57,61% în pofida procentului de 42,39% obţinut de liderul prorus. Maia Sandu câștigase și în primul tur alegerile prezidențiale dar la o diferență mult mai mică.

Maia Sandu declarase, înainte de numărarea a 99.77% dintre procesele verbale că este optimistă şi că ea crede în victorie.

Sunt optimistă, dar așteptăm rezultatele finale, sunt recunoscătoare oamenilor care au ieșit la vot. Ne bucurăm că oamenii cred în democrație. Sunt optimistă că vom avea un rezultat bun, așa încât să punem Republica Moldova pe calea cea dreaptă.

Iniţial, Igor Dodon nu a vrut să-şi recunoască înfrângerea îndemnând la calm pe cei care o dădeau câştigătoare pe Maia Sandu. Liderul prorus invita la calm pe cetăţeni indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale:

În calitate de Preşedinte în funcţie al ţării, vreau să le mulţumesc tuturor celor care astăzi au votat şi şi-au îndeplinit datoria, în pofida situaţiei dificile. În calitate de candidat, vreau să le mulţumesc tuturor alegătorilor care au susţinut candidatura mea. Mă bucur că majoritatea cetăţenilor conştientizează responsabilitatea pentru soarta ţării, acest lucru fiind demonstrat de prezenţa la vot, care a fost mai mare atât în ţară, cât şi în străinătate.

Urmează să fie făcute rezultatele scrutinului. Doresc membrilor comisiilor electorale sănătate şi răbdare. Îi îndemn pe toţi la calm, indiferent de rezultatele alegerilor.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006945 (s)